SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den
Chci si koupit svařečku ale nevím jakou,chci jí do garáže na vyvařování aut a popřipadě jiných dílu co se tykají aut.Přikláním se k napájení na 230V .Díval jsem se už na pár svářeček ale jsem (laik) svařoval jsem na škole elektrodou před 6lety.a uvažuji o CO2.
Uvažoval jsem o : Omicron OMI 165 set www.gamasvar.cz/1899-mig/4722-omi-165-/
Hledal jsem přizpěvky tady na foru a přizpěvky jsou dost staré k této svařečce je něco novějšího a lepšího...
Děkuji za radu
Tato svářečka je opravdu dobrá. Párkrát jsem s ní svařoval. Vyrábí se v ČR, takže náhradní díly a servis není problém. Svářečky od Omicronu patří podle mě mezi jedny z nejlepších. Na auta perfektní, zvládne i asi 6mm materiál, já ho vařil, ale to už je asi strop. Ta cena se mi zdá ale docela vysoká, viděl jsem ji i levněji.
Nejlevnější jsem vyděl za 15.850Kč s DPH jako set je někde levnější ?
pohledejte za pomocí stryčka google...
Aha, to je komplet i s redukčákem a hořákem, Tak to pardon. Já někde viděl asi za 12 500,- kč, ale právě bez hořáku a redukčáku.
podobnych vlakien je tu uz x...omi 165 je rozhodne dobra investicia na plecharinu,slusne zvaracie vlastnosti,bezproblemovy servis a dostupnost ND
jaký je rozdíl mezi OMI 165 Omicron a Omicron GAMASTAR 1900 co vlastně znamená GAMASTAR
Omicron gamastar 1900 je inventor v kastli omni 165 zvladne jak mig/mag /tig /mma ... a klasicke omni 165 je odbočkovy svařecí stroj z klasickym transformatorem ten zvladne jen mig/mag..
Chci se zeptat jesli je možnost mít svařečku CO2 na 230v a i na 400v která svářečka to podporuje,nebo je nějaký převodník nebo redukce co to bude podporovat..
Ja mam doma Omicron 165 a podla mna na domace zvaranie(jokle,platne a pasoviny) to staci,pokial nezvaras hrube platne alebo mostove nosniky
nemas pristup k 400V?
petrjamp napsal(a):
Dobrý den
Chci si koupit svařečku ale nevím jakou,chci jí do garáže na vyvařování aut a popřipadě jiných dílu co se tykají aut.Přikláním se k napájení na 230V .Díval jsem se už na pár svářeček ale jsem (laik) svařoval jsem na škole elektrodou před 6lety.a uvažuji o CO2.
Uvažoval jsem o : Omicron OMI 165 set www.gamasvar.cz/1899-mig/4722-omi-165-/
Hledal jsem přizpěvky tady na foru a přizpěvky jsou dost staré k této svařečce je něco novějšího a lepšího...
Děkuji za radu
Tak trošku som si dal záležať na tom čo Ti na toto poviem . Na tvojom mieste by som uprednostnil značku Kühtreiber , Güde , OMI ... . Kühtreiber a OMI sú české značky a myslím že u Vás aj celkom rozšírené . Na auta Ti bohate stačí ta od Kühtreiber za 413 € ( http://www.zvaracky-naradie.sk/zvaracka … r-244.html ) . Tuším , že je k tomu aj horák . Zváranie MIG / MAG . Je to do tlúšťky 5 mm a na karosarinu je to až až . Je na 220 V čiže žiaden problém , akurat nevidím problém aj v 380 / 400 V , ale to zväčša používajú veľké stroje . Značka Güde , no to je dobrá kvalita ktorá hovorí sama za seba . Mám od ních kosačku a šľape ako divá ... už ju mám viac ako 3 roky . Čakal som že po záruke odíde , ale nestalo sa . Skú použiť google . Tam toho nájdeš habadej . Len zadaj značku a požiadavky a nájdeš toho na 100 strán . Malá pozornosť , ak ti ide o tlakovú fľašu na CO2 tak známi používa fľašu od PB , ale je to dosť nebezpečné .
pawka napsal(a):
nemas pristup k 400V?
Jasne že má . 400 V je vlastne ľudovo povedané 380 V . Má to každá poriadna dielňa , tak nevidím problém .
pro staryzvarač od gude sekačka je neco jineho než šunt svařečka z číny jen pěkne koupit tohle:http://www.rulik.cz/index.php?akce=sortiment&akc=detail&kat=2&podk=15&zbozi=1136 a urcite neprohloupí než nejakek kšunt gude, einhell ,proma a buchvijake šmejdy z číny sam jsem jednoho takoveho šrota přestavoval jeko je einhell do kastle einhela jsem napasoval skoro vetšini vecí co ma vsobě omi 165..
Nevím proč, ale zdá se mi, že na svářečky Gude tady skoro každý nadává. Je to podle mě ještě horší než Einhel.
alll napsal(a):
pro staryzvarač od gude sekačka je neco jineho než šunt svařečka z číny jen pěkne koupit tohle:http://www.rulik.cz/index.php?akce=sortiment&akc=detail&kat=2&podk=15&zbozi=1136 a urcite neprohloupí než nejakek kšunt gude, einhell ,proma a buchvijake šmejdy z číny sam jsem jednoho takoveho šrota přestavoval jeko je einhell do kastle einhela jsem napasoval skoro vetšini vecí co ma vsobě omi 165..
Veď predsa gude je nemecká značka , vyrábaná v nemecku , alebo to už dávno neplatí ?
varok napsal(a):
Nevím proč, ale zdá se mi, že na svářečky Gude tady skoro každý nadává. Je to podle mě ještě horší než Einhel.
asi preto ze su take"kvalitne"
Nevím jestli se to vyrábí v německu, ale tipl bych to spíše na levnou čínu. Kdysy jsem opravoval nabíječku autoakumulátorů a děs.
o tom dost pochybujem ze je to made in germany...v Hamburgu sa to vylozi z lode a tak ako sa to doviezlo od sikmookych sa to rozvaza po celej europe
einhell a guge jsou sice německe,ale jejich vyrobky už davno nejsou jejich povetsinou vyrobky madein čina dřive možna madein italy.... v oblasti svařeček..
Einhell a Gude = KENDE (čínský výrobce svářeček) Např. Einhell BT-GW -150 a Gude 155/6W jsou naprosto shodné (trochu rozdíl je pouze konstrukci kastle)
Tak sem se rozhodl bude to OMI 165set ale vrtá mi hlavou novinka OMI 166 jaké jsou rozdíly mezi nima.
budou stejne, jen bude možna neco očesano, nebo bude nektery dil navinit hlinikem, budto trafo nebo tlumivka....
Editoval alll (01-05-2011 14:08:15)
Zdravím, nechci zbytečně zakládat nové téma.
Plánuji si koupit CO2 svářečku, doteďka jsem svařoval jen elektrodou, ale potřebuju něco na tenčí materiál, hlavně autoplech. Nepotřebuju aby to bylo profi. Mám vyhlídlou Einhell BT-GW 170
Editoval jakobt (06-05-2011 16:48:28)
Jestli netrváš na 220V tak za ty prachy pořídíš pořádnou svářečku z bazaru, nebo o 5000kč dráž OMI 165 na 220V a to je trošku vyšší liga.