SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Pěknou ženskou v provoze ani pěknou kuklou neudržíš ...
ženskou v pozici svářeče - (svářečka ) jsem nikdy neviděl, u někoho z Vás se žena pohybuje po pracovišti s hořákem v ruce?
kamarat studoval ako "zamocnik" mali v triede aj jedno dievca,dokoncila skolu a pokial viem ma kurz na co2 aj elektrodu ale pracuje ako casnicka
U nás zřejmě žádnou svářečku nenajdeme,ale v Rusku pracují muži převážně v armádě , policii apd , tak tam jsem viděl zednice, silničářky , frézařky atd a tak si myslím, že by tam mohli ženy i svařovat.
Ještě relativně nedávno fungovala zde v okrese firma vyrábějící Konvektorové radiátory. Tam na lince sedělo šest zaškolených žen různého věku a magem svařovaly mraky koutových svárů na trubičkách. Mám těmito konvektory osazený celý dům a bez problémů. Viděl jsem ty ženy při práci a můžu říci, že chlapi by s tím měli veliký problém. Byla to totiž velice deprimující činnost.
minimalne 2 zenske poznam co zvaraju. jednu poznam z irska este z doby ked som tam pracoval (pred 2 rokmi), zvarala TIGom a celkom pekne..... a teraz z firmy kde pracujem, maju tu jednu co roby tvrdonavary na capy MIG/MAG, ma statne skusky.
Tak já myslím, že ikdyž se to naučí, že to není práce pro ženu. Nejde o to, že by byli nešikovné, ale je to proti přírodě.
Můj kolega v práci měl ženu, která se vyučila zámečníkem. Vypravoval mi, že když si stavěli skleník, tak protože on neumí svářet, vše svařovala jeho žena. Pro mě prostě nepředstavitelné a asi jet kolem autem, tak bych naboural, jak bych čuměl.
dobou sa vsetko meni,je to asi dva roky dozadu ked som bol kuknut starku na Kysuciach,u susedov cely den vreštala pila...uz mi to liezlo na nervy nakuknem cez plot a 76 rocna suseda si chystala drevo na zimu,sanka mi spadla na zem v ruke nemala ziadnu krpatu farmarsku pilu ale velku husgvarnu
Inu kirkmene , když rovnoprávnost , proč ne tady ? Třeba řidiček kamionu a nejen už je fakt dost . Tady na okrese už jsou tři policajtky , samostatně berou prachy , tak co .
Prošli jsme nyní rekonstrukcí baráku a můžu garantovat , že by se o cenách a typech všech stavebních konstrukcí včetně výbavy elektro a vody a izolací , nábytku , namíchání malty a betonu , práce šalovací , stavba lešení , výběr střešní krytiny , centrálních vysavačů mohl pobavit s mou manželkou . Jinak prodává v jedné firmě náhradní díly na náklaďáky . Tam ti vysype spaměti i katalogová čísla . PS Tedy nesváří , zatím ...
Editoval bobobo (29-11-2010 12:59:59)
No bobobo, to je hezké a kolik dětí odrodíš ty? Když rovnoprávnost tak rovnoprávnost . Je to blbost, která se vtlouká lidem hustě do hlavy. Rozdíl mezi ženskou a mužem není jen anatomická. A chci vidět jak si řidička kamionu třebas sama mění kolo tedy pokud to není Fibingerová.
Nechci rozhodně tvrdit, že se žena nemůže naučit to co chlap, ale to že se to může naučit neznamená, že je to tak správně. Pokud to tak bude pokračovat brzy z evropy bude národ menšin.
Žena je žena a muž je muž, každý má svou roli, dnešní společnost to opouští a taky to tak vypadá, to je můj názor.
Nikdo Ti ho nebere , ale mírně se v tomto propadáš .
Tak v takovém kolektivu bych chtěl pracovat. Speedglass mám :-)
zeny su v pracovnom kolektive niekedy prinosom ale fakt len niekedy,pokial sa chlapy pohadaju nadaju si do k.....v ale na druhy den je vsetko ok alebo pripadne si daju po papuli ale pri prvom pive sa na to zabudne...ale hadat sa zo zenou nema zmysel...nas majster na strednej vzdy vravel ze este nikomu sa nepodarilo zašit kuraci mozog do zenskej hlavy tak aby tam nehrkal
chel by som taku ženu
Speedglass mi slibuje manžel už dlouho....Svařuju si v jeho dílně kytičky:) A hrozně mě to baví, asi proto, že jsem amatér...
Já si pamatuju jednu svařečku v těžkém provozu na výrobu nákladních vagonů.Cigáro v koutku a svařovala všechno co chlapi.No ono vlastně na první pohled ani nebylo vidět, že je to ženská.Spíš neco mezi ženou a mužem:-)Pak znám ještě jednu co svařovala dřív a ted pracuje jako kontrolní orgán v oblasti svařování.
Tie fotky su pekne,ale taktiez si myslim,ze zvaracska robota neni vhodna pre zeny...teda neviem si to predstavit ako si holka obrusi ukosy pre zvar na napr.30 mm platni,velka flexka v ruke a potom to vali na 300 A jednu husenku za druhou ale vsetko je mozne
Warlockvw napsal(a):
Tie fotky su pekne,ale taktiez si myslim,ze zvaracska robota neni vhodna pre zeny...teda neviem si to predstavit ako si holka obrusi ukosy pre zvar na napr.30 mm platni,velka flexka v ruke a potom to vali na 300 A jednu husenku za druhou ale vsetko je mozne
v angmicku sme mali dve potrubarky a s tigom im to islo mozno lepsie ako s varechou, a to mlade holky... uplne v pohode...
netvrdim,ze to neni mozne,len mi to nejak nepasuje,predsa len pri tej plotni alebo pri pracke mi zena viac sedi
Bacha kluci kluci moje prababička svařovala autobusy a dělala i svářečskou kontrolorku. Chlapy taky na dílně říkali co tady dělá jestli bude vařit akorát tak mlíko a pak za ní chodili pro rady
máme v práci také jednu ženu, je to Bulharka, svařuje taky celkem schopně.
ženské svařečky? to nic není na Moravě vím o podnikateli který má dvě ženský jako paličky
http://www.youtube.com/watch?v=GSamdA1F … ature=plcp