SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Aha, tak to jsou ty svářečky až na tak vysoké úrovni? Já myslel, že patří mezi nějaké levnější.
JASIC 250MIG - máme ji skladem a máme ji vyzkoušenou. Docela šok ohledně svařovacích vlastností - i v kysličníku velice krásně svařuje. Plus ta cena a výkon. Jedinou zatím nalezenou chybičkou byl trochu "šmajdající" podavač.
PetrZ napsal(a):
JASIC 250MIG - máme ji skladem a máme ji vyzkoušenou. Docela šok ohledně svařovacích vlastností - i v kysličníku velice krásně svařuje. Plus ta cena a výkon. Jedinou zatím nalezenou chybičkou byl trochu "šmajdající" podavač.
Mám dva dotazy.
Je možnost zápůjčky na vyzkoušení k nám do firmy?
A pokud bych byl spokojen je možnost koupit ten set bez hořáku? Ten mám.
Děkuji
Ty jo, co tady čtu. oups. Já myslel, že to jsou předražené nějaké levné svářečky s kvalitou nic moc a ono je tomu přesně naopak. Přirovnáváte je k svářečkám Omicron, Alfa in apod.
Jedná se o profesionální svařovací invertory metodou mig-mag určené pro montážní práce na stavbách apd.S hoby mašinami mají společnou pouze cenu.
Ahoj, já jsem koupil Jasic 250 u Choboly v OV a jsem spokojen, na montáže paráda a na dílně taktéž. Akorát mi nejde, nebo možná neumím pořádně doladit. Strašně prská a nejede stabilně. Může někdo poradit? Dostal jsem jiný prospekt k této mašině, takže nevím jak přesně se dolaďuje, údajně se vše nastavuje automaticky,ale sem tam by jsem rád doladil ručně,ale nějak to nejde. Nemůže mi třeba někdo, kdo má poslat prospekty na meil Buchtajz@seznam.cz? Mnohokrát děkuji a za sebe tento stroj doporučuji.
Napiš vjakém plynu jakým drátem svařuješ. Na tomto stroji se nic nenastavuje automaticky, vše si musíš naladit ručně.Proto ti to tak prská. Horním knoflíkem nastavuješ napětí,prostřední posuv drátu a spodní je tlumivka.Pro začátek nastav všechny knoflíky na stejnou hodnotu a pak jemně doladuj prostředním knoflíkem posuv drátu.Jasic má krásně plynulý chod s minimálním rostřikem.Nejspodnější knoflík je elektronická tlumivka.V CO2 se pohybuješ v první polovině stupnice ve směsných plynech ve druhé.
Aha,díky za radu, vyzkouším to. Právě mi to nějak nesedělo, protože na prodejně jsem zkoušel svařovat s mašinou Jasic 200, ta je na 230V a udivilo mě jak má při svařování krásné svary a stabilní oblouk a vůbec neprskala. Na jednu fázi to byla nádhera. Tak ještě jednou díky a vyzkouším. Jinak svařuji co2.
Tomu nerozumím -jsem spokojen-strašně prská a nejede stabilně ?
bobobo napsal(a):
Tomu nerozumím -jsem spokojen-strašně prská a nejede stabilně ?
No jsem s ní spokojen v poměru kvalita a cena. Jela mi nádherně, čisté svary a jen si krásně šuměla a kuličky skoro žádné. Teď mi ale začla trošku blbnout, nemůžu jí pořádně doladit. Nevím, možná to bude drátem, koupil jsem od jiné firmy. Dnes vyzkouším a uvidím.
Svářečku MIG250 jsem včera zakoupil, zatím moc času na zkoušení nebylo. No první jsem s ní zkusil vařit nerez a šlape pěkně, lehké a jednoduché nastavení (CO2 jsem zkoušel v prodejně a opravdu vaří hezky), škoda jen, že displeje ukazují hodnoty jen při svařování,aspoň fce hold by bodla. Jinak napevno nastavené hodnoty, předfuku atd. jsou vcelku vyhovující, mě osobně chybí jen nemožnost nastavení dohoření. Co chybí citelně, alespoň mne je 4takt. Cívka drátu není krytá, ale to je detail, už mám nápad jak to vyřešit. Jinak se těším na práci s tímto zdrojem a určitě ho vyzkouším i ve směsném plynu. V ceně je velmi slušně vypadající redukční ventil CO2 se zabudovaným ohřevem, který mě překvapil, protože k utěsnění na lahvový ventil nepotřebuje těsnění (fakt zajímavé, aspoň pro mne). Jediná výtka k ventilu je, že připojovací závit na hadicové vedení je M12x1, který není ani v normě, tudíž není očko a ani závitník. Ale už se vyrábí přechodka. Svářečka má přímo na sobě zásuvku pro ohřev plynu. Dvoukladkový posuv vypadá vcelku robustně, žádný plast, snad nebude mít při delších svarech problémy. Osobně bych ještě potřeboval kladku na 1.2 drát. Ta prý zatím není k máni.
První dojmy jsou, za málo peněz docela dost muziky.
Závit M12x1 se běžně používá v elektrotechnice a obé vlastním .
kirkmen napsal(a):
Svářečku MIG250 jsem včera zakoupil, zatím moc času na zkoušení nebylo. No první jsem s ní zkusil vařit nerez a šlape pěkně, lehké a jednoduché nastavení (CO2 jsem zkoušel v prodejně a opravdu vaří hezky), škoda jen, že displeje ukazují hodnoty jen při svařování,aspoň fce hold by bodla. Jinak napevno nastavené hodnoty, předfuku atd. jsou vcelku vyhovující, mě osobně chybí jen nemožnost nastavení dohoření. Co chybí citelně, alespoň mne je 4takt. Cívka drátu není krytá, ale to je detail, už mám nápad jak to vyřešit. Jinak se těším na práci s tímto zdrojem a určitě ho vyzkouším i ve směsném plynu. V ceně je velmi slušně vypadající redukční ventil CO2 se zabudovaným ohřevem, který mě překvapil, protože k utěsnění na lahvový ventil nepotřebuje těsnění (fakt zajímavé, aspoň pro mne). Jediná výtka k ventilu je, že připojovací závit na hadicové vedení je M12x1, který není ani v normě, tudíž není očko a ani závitník. Ale už se vyrábí přechodka. Svářečka má přímo na sobě zásuvku pro ohřev plynu. Dvoukladkový posuv vypadá vcelku robustně, žádný plast, snad nebude mít při delších svarech problémy. Osobně bych ještě potřeboval kladku na 1.2 drát. Ta prý zatím není k máni.
První dojmy jsou, za málo peněz docela dost muziky.
cim najskor ju odfot a daj tu dake fotky...myslim ze som neni jediny kto by si ju rad kukol
bobobo napsal(a):
Závit M12x1 se běžně používá v elektrotechnice a obé vlastním .
No jo máte asi pravdu, my koukali jen na závity pro běžné strojařské použití (a to včetně jemných stoupání), ale pro jemnou mechniku a elektrotechniku asi jsou.
pavol.sk napsal(a):
cim najskor ju odfot a daj tu dake fotky...myslim ze som neni jediny kto by si ju rad kukol
Budu se snažit
Zdravim,
jsem cerstvy majitel Jasic 250 Mig a cirou nahodou jsem prisel na pomerne zavazny problem, lec snadno napravitelny. Prisel jsem na to nahodou kdyz jsem chtel svarecku prvne vyzkouset a vyhazovala mi jistic (jistic B16 ji spolehlive neustoji).
Protoze jsem nevedel tak jsem promeroval i zapojeni kabelu. A dost me prekvapilo ze ochranny vodic na snure nema spojeni se skrini svarecky. Tedy, ze svarecka pokud probije tak nevyhodi jistic a faze bude vesele na bedne.
Odmontoval jsem dekl a prisel snadno na pricinu. Drat od snury je prisroubovan pres ocko na trmen jistice, ktery slouzi zaroven jako vypinac cele masiny. Bohuzel lakovani bedny (asi komaxit) je tak dukladne, ze ten trmen nema spojeni s kovem toho sasi cele svarecky. Musel jsem vzit zahlubnik a pod sroubem co zvenku pritahuje trmen odvrtat barvu. Teprve pak mela bedna spojeni s kolikem na zasuvce.
toz tak - mimochodem na jakem jistici tu 250tku provozujete spolehlive? B25?
RadekCX napsal(a):
Zdravim,
jsem cerstvy majitel Jasic 250 Mig a cirou nahodou jsem prisel na pomerne zavazny problem, lec snadno napravitelny. Prisel jsem na to nahodou kdyz jsem chtel svarecku prvne vyzkouset a vyhazovala mi jistic (jistic B16 ji spolehlive neustoji).
Protoze jsem nevedel tak jsem promeroval i zapojeni kabelu. A dost me prekvapilo ze ochranny vodic na snure nema spojeni se skrini svarecky. Tedy, ze svarecka pokud probije tak nevyhodi jistic a faze bude vesele na bedne.
Odmontoval jsem dekl a prisel snadno na pricinu. Drat od snury je prisroubovan pres ocko na trmen jistice, ktery slouzi zaroven jako vypinac cele masiny. Bohuzel lakovani bedny (asi komaxit) je tak dukladne, ze ten trmen nema spojeni s kovem toho sasi cele svarecky. Musel jsem vzit zahlubnik a pod sroubem co zvenku pritahuje trmen odvrtat barvu. Teprve pak mela bedna spojeni s kolikem na zasuvce.
toz tak - mimochodem na jakem jistici tu 250tku provozujete spolehlive? B25?
já mám 20A D a bezproblému i s jinými spotřebiči v chodu. Jinak se svářečkou naprostá spokojenost
Admine, neumím nebo mi nejde vložit fotky, šlo by je poslat někam na mejl a dát je sem?? Děkuji za odpověď.
1. V navigační liště fóra klikni na galerie obrázků
2. V políčku soubor klikni na procházet a najdi si obrázek na svém PC.
3. Zaškrtni políčko změnit velikost obrázku a najdi si v rozbalovací liště " 640x480 pro fórum ".
4. Dej poslat.
5. Počkej až přijde odpověď, tu zkopíruj a vlož do svého příspěvku.
kirkmen napsal(a):
já mám 20A D a bezproblému i s jinými spotřebiči v chodu. Jinak se svářečkou naprostá spokojenost
no tak bud rad Dcko je nejpomalejsi jistic co se vyskytuje - nicmene ty .... z elektrorozvodnych zavodu osazuji jen Bcka a Ccko podle me povoli jen za tucne vsimne do kapsy - mam v dilne za hodinama osazenej od nich B16 a v dilne jsem dal zatim take B16 - spolehlive vyhazuji oba dva - takze jsem stejne v pytli
Petr napsal(a):
3. Zaškrtni políčko změnit velikost obrázku a najdi si v rozbalovací liště " 640x480 pro fórum ".
4. Dej poslat.
5. Počkej až přijde odpověď, tu zkopíruj a vlož do svého příspěvku.
Díky admine za odpověď, ale takhle to zkouším jak doma tak i v práci a po stisknutí odeslat chvíli čekám a pak se objeví uplně bílá stránka a dole je hláška "hotovo". Jenže obrázek nikde není, zkoušel jsem čekat i 10 a více minut a nic. Nechápu to a přitom jsem sem už obrázky vkládal, hmm teď se zkusím přihlásit do mozily a udělat to v ní.
Ale i tak díky za ochotu poradit
RadekCX napsal(a):
kirkmen napsal(a):
no tak bud rad Dcko je nejpomalejsi jistic co se vyskytuje - nicmene ty .... z elektrorozvodnych zavodu osazuji jen Bcka a Ccko podle me povoli jen za tucne vsimne do kapsy - mam v dilne za hodinama osazenej od nich B16 a v dilne jsem dal zatim take B16 - spolehlive vyhazuji oba dva - takze jsem stejne v pytli
No přiznám se, že jsem tam měl starou 16B a ta občas vypadla, ale ještě dřív než jsem měl jasiga. Tak jsem se poradil s elektrikáři a koupil jsem si 20A-D a protože hlavní jistič máme 25A a na baráku 32A pojistky, tak mi řekli, že z nouze to jde. Je pravdou, že velmi vyjímečně mi jistič vypadne, ale ne ta 20, ale ta 25 na celý barák , ale jen opravdu vyjímečně. Ovšem výměnu jsem si provedl sám.
kirkmen napsal(a):
Petr napsal(a):
4. Dej poslat.
5. Počkej až přijde odpověď, tu zkopíruj a vlož do svého příspěvku.Díky admine za odpověď, ale takhle to zkouším jak doma tak i v práci a po stisknutí odeslat chvíli čekám a pak se objeví uplně bílá stránka a dole je hláška "hotovo". Jenže obrázek nikde není, zkoušel jsem čekat i 10 a více minut a nic. Nechápu to a přitom jsem sem už obrázky vkládal, hmm teď se zkusím přihlásit do mozily a udělat to v ní.
Ale i tak díky za ochotu poradit
takže ani v mozile mi to nejde po stisknutí tlačítka odeslat opět jen bílá stránka a nic se neděje. Něco mám blbě, ale nevím co
Stačí mozilu aktualizovat, a použivat zasuvne moduly:adobe akrobat, java,flasch player, Windows media payer a další pluginy takjako aktualizace windows 7/vista/xp/w 2000 nt win 98 už snad nikdo nepouziva. možna linux..
Mám složku , ve které mám odkazy na fotogalerii s popisy uloženou , abych se k obrázkům mohl vrátit .