SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravim,
pořídil sem si wlsp 315 bez lahve,bohužel sem sehnal jen na argon je to ta poloviční tuším 20kg.byla zdarma tak sem ji vzal.otázka zní.dá se čistým argonem svářet železo?popřípadě neměl by někdo o tu lahev zájem výměnou za lahev na co2?
Ocel se běžně svařuje čistým argonem, ale metodou TIG. Metodou MIG (s čistým Ar) se oceli svařují blbě, protože oblouk pod čistým Ar je tzv. studený. Jde s tím ale perfektně svařovat skoro všechen nerezový materiál a některé materiály Al.
Editoval jirkati (21-09-2010 22:50:38)
mart1n napsal(a):
zdravim,
pořídil sem si wlsp 315 bez lahve,bohužel sem sehnal jen na argon je to ta poloviční tuším 20kg.byla zdarma tak sem ji vzal.otázka zní.dá se čistým argonem svářet železo?popřípadě neměl by někdo o tu lahev zájem výměnou za lahev na co2?
ja bych tu lahev vzal zaleži odkud možnost dopravy jedine kuryrem..
To alll: tu lahev vymenim za lahev co2.ta ma lahev je prazdna.je mi jedno jestli mi ji vymenis za prazdnou.jsem z litomeric.ustecky kraj.do 50km sem ochoten privest.
mart1n napsal(a):
To alll: tu lahev vymenim za lahev co2.ta ma lahev je prazdna.je mi jedno jestli mi ji vymenis za prazdnou.jsem z litomeric.ustecky kraj.do 50km sem ochoten privest.
ja jsem az z moravy to bude asi problem je to daleko..
čau,
jestli je to ještě aktuální, tak bych s tebou tu láhev od argonu vyměnil za CO2 flašku, jsem kousek od tebe - okres Česká Lípa, obec Dubá
Argonku scháním, mám svářečku jak na TIG, tak i na CO2, momentálně používám starou kyslíkovku namísto Argonky, ale CO2 flašek tu mám více, podívám se co ti za ní mohu nabídnout a uděláme kšeft.
Jenom mi prosím pošli foto na email, dík Martin.
Mám lahev Argonu5,0 a černý jím opravdu svařovat MIGem nejde.Jednoduše řečeno svár plnej bublin(skoro jako když svařujete se zavřenou lahví,2x jsem měnil průvlak když se mi v něm zatavil drát,takže asi pořídím tigovej hořák do invertoru.
jirkati napsal(a):
Ocel se běžně svařuje čistým argonem, ale metodou TIG. Metodou MIG (s čistým Ar) se oceli svařují blbě, protože oblouk pod čistým Ar je tzv. studený. Jde s tím ale perfektně svařovat skoro všechen nerezový materiál a některé materiály Al.
No čistým Ar metodou CO moc dobře nerez nejde, je to nouzovka, je potřeba mít 2,5%CO2 a nebo 1-3%O2. Al je bez debat.