SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Vyzkoušel jsem aditivovaný propan - Chemtane 2 a je to zajímavé pro řezání kovů. Ne jen , že to má vyšší teplotu hoření , ale hlavně se šetří kyslík.
Alex1 napsal(a):
Vyzkoušel jsem aditivovaný propan - Chemtane 2 a je to zajímavé pro řezání kovů. Ne jen , že to má vyšší teplotu hoření , ale hlavně se šetří kyslík.
A co přihodit pár informací.... zatím to zní jak teleshoping
Alex1 napsal(a):
No, já spíš vidím největší výhodu ve větší bezpečnosti ve srovnání s acetylénem.
Technické parametry a srovnání s acetylénem zde:
http://www.chemtane2.com/sales-tools/flame-structure
http://www.chemtane2.com/sales-tools/ac … chemtane-2
Kde se dá Chemtan 2 koupit ve větším balení, než v malé a předražené jednorázové kartuši?
na téma Chemtan je tady několik vláken již někdy od roku 2010. Hledat to nebudu.
Před lety se objevila nabídka dodávek chemtanu od nějaké firmy z Hradce Králové, název firmy jsem zapoměl, 10kg láhve provedení klasika PB.
Po dlouhých peripetiích se zkušební dodávkou, zejména závoz, dohoda o nájemném za lahev, místo odběru, místo vrácení prázdné láhve atd. jsem se k jedné lahvi dostal.
Jak už jsem tady vícekrát napsal teplota plamene byla znatelně vyšší, cca jako acetylen.
Nezaznamenal jsem v procesu řezání žádná pozitiva která by mne vedla k dalšímu používání chemtanu, spíš naopak.
Od tradičních dodavatelů mám propan nebo směs PB okamžitě k dodání a bez nájmu za lahve.
většina mojí činnosti je řezání, jeli třeba vařit - svařuji všechno MMA.
Sváření chemtanem jsem nikdy nezkoušel ale zkoušel jsem svářet s PB, to jde celkem fajn.
Propan i PB koupím u nás ve městě bez problému a také bez nájmu za láhve a za dobrou cenu. Chtěl bych pouze na sváření vyzkoušet Chemtan 2. Má vyšší teplotu a údajně nižší spotřebu kyslíku. Jinak samozřejmě propan v zimě a PB v létě mi také postačí...
Ta firma z Hradce se jmenuje PROFER. Zajímal jsem se o to, ale nakonec jsem se na to vykašlal, přestože se syn zná s majitelem firmy. V malém balení -kartuších se dodává MAPP, který má obdobné vlastnosti.
V malém balení se prodává i NOVACET, což je to samé. Jenže malé balení je na velký autogen jaksi těžko použitelné a ta cena je někde úplně jinde než ve velkých bombách....
Zkus zavolat 721192360