SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
zdravím, chtěl jsem se zeptat protože jsem našel jeden inzerát na tuto svářečku a že jde s ní vařit hliník. Jelikož ji mám doma zkoušel to s ní někdo zda mu to jde? A jestli to je vůbec schopné pořádného sváru obyč materiálu. Jelikož je to staříček ale výkonný rád bych to s ním zkusil na takové to domácí soplení díky za info
Jako zdroj jde wlsp315 použít i na hliník, ale ještě jsem neviděl originální podavač přestaven na al a řek bych, že to bude i nepřekonatelná překážka...možná by to šlo po větších úpravách orig. podavače (jemná pružina přítlaku, kladka s drážkou u atd.), ale jestli by se to podařilo, toť otázka.
WLSPčka byly výborné stroje,které jsou doposud občas k vidění.Mně ho doiporučil kamarád co učí ve svářečské škole,ale mně odradila poměrně vysoká hmotnost stroje(kolem 240kg),ale je to "máša" k neutahání.Občas tam ale blbne podavač.Nějaká tuzemská firma(ALFAIN?) dělá k tomuto stroji přestavby podavačů(jen je to kapku dražší),ale o WLSP už tady pár vláken existuje.Hlína by tím teoreticky měla jít vařit pokud je k dispozici příslušná kladka(s U drážkou),drát a argon.
Teoreticky je to možné, prakticky s původním podavačem a hořákem se dá říci nemožné . Být tebou uvažuji o jeho přestavbě viz. vlákno zde http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=1922 někdo poznamenal možnost koupě podavače z Polska dále koupit řídící jednotku od OMI doskládat zdroj, ventil, svařit skříň sehnat vhodný hořák (investice cca 6tis+čas) a hurá do toho.
Bez této úpravy to bude jen o nervy. Tak hodně štěstí
MiraGSX napsal(a):
Teoreticky je to možné, prakticky s původním podavačem a hořákem se dá říci nemožné . Být tebou uvažuji o jeho přestavbě viz. vlákno zde http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=1922 někdo poznamenal možnost koupě podavače z Polska dále koupit řídící jednotku od OMI doskládat zdroj, ventil, svařit skříň sehnat vhodný hořák (investice cca 6tis+čas) a hurá do toho.
Bez této úpravy to bude jen o nervy. Tak hodně štěstí
teoretickky se da prestavet každe silnejší cočko ktere zvaladne aspon 135 A viz muj einhell BT- GW170 po castečnem předelani stroje ridici jednotkou z omni 165 napajeci trafo , stykač a elektroventil plynu, eurokoncovka a hořak binzel MB 25AK jsem spokojenej + masivni kondenzator jen šetrim penize na podavač z polska zatim jsem finance vyčerpal utratil jsem penize za další stroj ktery si z dilu omni postavim mam koupeno 3F trafo omni 215 A cena ca 6300,- ridici jednotka pk 24, napajeci trafo, stykač, prepinač svařovacich stupnu usmernovač jsem koupil na aukru novy za 500,- na 250A dimenzovany a skrin sbočnicemi kolečky a plasty zatim me stroj stal vice než 10 000,- mohl bych sice koupit hotovej ale mne to baví si to smontovat sam..
Editoval alll (05-05-2010 21:39:26)