SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
caffte zvafaci ...
precital som cele forum ale ohladom dvoch ALFAin som moc nenasiel...
potreboval by som na domace prace mag zvaracku a nejako si neviem vybrat. Konkretne
ALF 180 HD
http://www.alfain.eu/cs/produkty/svarov … der=poradi
PEGAS 160 MIG SYN
http://www.alfain.eu/cs/produkty/svarov … is=galerie
ceny su cca rovnake
o tom Pegasovi sa pred hodnym casom pochvalne vyjadroval Killer, len neviem, ci to este plate :-) a ohadom tej 180ky je toho ako safranu.
potrebujem vyriesit moju dilemu ci ist do invertoru za cenu mozno mensej zivotnosti, alebo za tie iste prachy kupit rokmi overenu klasiku, ktora urcite vydrzi.
Proti pegasovi hovori este aj pre mna mozno zhorsena prehladnost, vdaka synergii (samozrejme zasa luxus pri zvarani - nieco za nieco)
Za pegasa hovori zas 220V, mobilita, ...
Moznost MMA pri pegasovi neberem ani ako vyhodu, ani ako nevyhodu, doma mam klasicky soc trafak :-) (aj ked nie moj, ale je k dispozicii)
maximalne vykony neberiem tiez do uvahy, zatial som nepotreboval viac ako 140A. Skor to potrebujem na karosarcinu a + k tomu nejaky ten plot, regal a podobne.
Vyhody 180 HDcka su zasa v jednoduchej konstrukcii a prevadzke. Chytim .. zapnem.. varim....
viete mi niekto k tomu nieco povedat, poradit... Pripadne odporucit nieco ine v rovnakej cenovej hladine
dakujem
oboje su moc pekne stroje,pokial to budes pouzivat len doma tak radsej klasiku,pokial planujes dake vyjazdy tak invertor
ja bych radši klasiku tam je menší možnost pokaženi elektroniky na vic odbočkovy stroj s klasickym trafem zvladne hrubší podninky zachazeni jako prach z brošení a podobne inventor musi byt temeř v čistote a je vyce na chylny k porucham jednotlivych součastek..... sice mobilita je taky dobra ale vždy se da poridit levnejší inventor na klasicke svařeni pripadne tig...
Editoval alll (05-05-2010 16:03:41)
pegas valí dobře, ikdyž je to čína, zvolil bych ho hlavně kvůli mobilitě, je na malé cívky, výhoda 230v, mma, mig/mag i tig a servis v čr.
to all: no prave .. ja rozmyslam presne takto.. casom nejaky maly invertor, na nejake obcasne odbehnutie z dielne, ked sa niekde mimo nieco pose**... ide mi prave o to co mat v dielni a sem tam to vytiahnut pred dvere a robit tam...
Vidim to na tu klasiku.
este otazocka k pegasu. Zarazilo ma ze medzi pegasom a froniusom rovnakeho vykonu je pegas o polovicu lacnejsi. Je to tym ze to bastlia v cine, alebo niecim inym ??
Fronius je o několik tříd výše kvalitou, technologií, obloukem, funkcemi atd., bylo by to na delší povídání, prof. svářečům bych doporučil určitě fronius, pro hobby nebo poloprofi může stačit gama, pegas apod.
to 1b: na tom nieco bude .. ale taky rozdiel ?? .....moze byt ..
este otazka .. v dielni sa mi v zime nekuri. Takze tam aj moze mrznut (najvacsi mraz namerany tuto zimu bol -6 stupnov) Ma to nejaky vplyv na zvaracku resp tlakovu nadobu ??? (samozrejme ak by bola taka zima, urcite tam nebudem pracovat ...:-)) len koli uskladneniu sa pytam
zabudol som doplnit .. som viac menej rozhodnuty pre klasiku .. MMA Invertor si radsej kupim neskor ...
Rád bych sem přidal jednu zkušenost. Když jsem vařil k sobě plechy digitální synergickou mašinou, tak jak ona holka reguluje proud, většinou došlo k propalu... A bylo to k vzteku.. Trafíčko je na plechy lepší.. Ale zase Pegas umí i TIG ne?
to gondis: umi .. ale je mi to na prd ... argon neni .... skusenosti nejsu ... a tak .. na zlamany ryl staci CO a MMA .. :-)
Ano, je to tak, u tp1400/1500 kvalita zapalování, regulace a stability oblouku se blíží k triodyně, proč taky ne, když u levných strojů je pár operáků za pár korun, tp má mcu altera za pár stokorun, rozdíl někde musí být