SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den,
vybírám COčko pro svařování tenkých materiálů. Je mi jasné, že mi napíšete, že pod 20.000 nemá cenu stroj kupovat, ale jelikož je to pro hobby použití, tak to do toho OPRAVDU NEDÁM.
Byl jsem už prakticky rozhodnutý pro BT-GW 150, ale hlodá ve mě myšlenka, že mít výkonostní rezervu znamená, že při běžném zatížení svářečka více vydrží. Hlavně co se chlazení týče by měl být rozdíl patrný. Zkusím to shrnout do bodů.
BT-GW 150
+ nižší hmotnost = snadnější manipulace
+ menší rozměry = ušetření místa v dílně
- chybí výkonová rezerva
BT-GW 190 D
+ možnost 400/230 V = vyšší výkon
+ Očekávám lepší chlazení při stejném proudu
- váha = leda tak na kolečkách jezdit po betonové rovince
- značně větší rozměry
? možnost 1mm drátu, ale ten jsem na 5kg cívkách stejně neviděl, ale nevylučuju, že se dá sehnat.
Obě mají pevný hořák, max. 5kg cívky. Svařovat chci materiály, které nezvládám MMA. Tj. třeba jednička plech nebo přivaření matičky k jeklu.
Tak a teď otázky:
Co na to řeknou jističe? V technických parametrech je 16A. Výborně, ale s charakteristikou se neobtěžují. V prodejně svářecí techniky mi prodavač tvrdil, že pro hobby svářečky to "béčko" udrží (nebavil se o einhellu), že s tím má zkušenosti. Kdyby ne, tak si v dílně přecvaknu na "C", ale hlavní 3x25B tam stejně bude, aspoň to by to mělo utáhnout... Navíc si nejsem zcela jistý, jak by se jištění chovalo na 230 V když trafo počítá i s 400 V.
Má smysl uvažovat s výkonnostní rezervou? Nebo je to v téhle kategorii jedno?
Víc než rozdíl ceny 2000 mě pálí rozměry / hmotnost, odtud plyne můj dotaz.
Hezký den
Kúpil by som tu BT-GW 190 D .
Už z toho dôvodu ,že ti to nebude vyhadzovať ističe
Pri 400V netečie tak vysoky primárny prúd ako pri 230V a 25A istič bude v pohode stačiť
Sice aj ta 150-ka by nemala vyhadzovať istič , ale z vlastnej skusenosti môžem odporučiť radšej silnejši stroj.
Tu 150 - ku by som nebral.
Sam mam 140A CO-čko a chcelo by to aspoň ešte jeden stupeň aby som bol spokojny.
Editoval m.evil (11-04-2010 12:11:40)
Jelikož ceočkem začneš svařovat i to, co dříve elektrodou, protože to je lepší, tak bych taky doporučil silnější...
Ani jednu bych nedoporučil, jsou to atrapy
Co na to Alll?
Editoval killer (12-04-2010 12:14:06)
To maš pravdu , ale El_Diablo jasne píše , že o nič kvalitnejšie nema záujem .
killer napsal(a):
Ani jednu bych nedoporučil, jsou to atrapy
Co na to Alll?
tak nejakou praci tyhle stroje odvedou taky, ale musi sejim trošku pomoct přestavbou tak jako muj stroj... ale einhell BT-GW 150 je podlemne slaby stroj to už je vykonejší BT-GW 170 stačí vymenit řídíci jednotku a svařečka vaří perfektne osobne mam vyskoušeno svařečka da MAX 135 A 150 da MAX 115A a 190 da MAX 170A na 400V na 2 Faze.
Editoval alll (12-04-2010 19:50:52)
killer: to jako když potřebuji porýt zahrádku před domem, tak si musím koupit traktor, protože rýč je jen atrapa? Já chápu, že do karosářské dílny to není, ale na slepování plechů na chatě jednou za měsíc to snad stačit bude...
1b: tak ta odpověď mě pobavila a uznávám, že na ní asi něco bude
njn, takže z Vašich odpovědí mi vychází, že jít aspoň do té 190D... hmmm, to je ale taková kráva velká, jsem se při očumování v OBI úplně vyděsil, kam bych to strčil
Díky za odpovědi
El_Diablo napsal(a):
killer: to jako když potřebuji porýt zahrádku před domem, tak si musím koupit traktor, protože rýč je jen atrapa? Já chápu, že do karosářské dílny to není, ale na slepování plechů na chatě jednou za měsíc to snad stačit bude...
1b: tak ta odpověď mě pobavila a uznávám, že na ní asi něco bude
njn, takže z Vašich odpovědí mi vychází, že jít aspoň do té 190D... hmmm, to je ale taková kráva velká, jsem se při očumování v OBI úplně vyděsil, kam bych to strčil
Díky za odpovědi
tak kupte 170 to je zlata stredni cesta....
Mám v dílně ještě prastarou červenou SGA 175(cca 15 let) a nemůžu si stěžovat(snad jen mohla být silnější).Veme v pohodě velkou cívku 0,8 drátu a co jsem ji osadil pořádným redukčákem,pořídil lepší plyn je vše bez problémů.
1b napsal(a):
Jelikož ceočkem začneš svařovat i to, co dříve elektrodou, protože to je lepší, tak bych taky doporučil silnější...
pravda umne je tomu tak to co jsem dříve svařoval elektrodou dnes zavařím cočkem cočko dela čiste svary nemusi se oklepavat struka.
Editoval alll (13-04-2010 21:06:11)
Stránky: 1