SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navtivte také: SVAR INFO |
Nejste přihláen(a)
Stránky: 1
Ahoj,
zkoueli jste někdo svařovat s těmito elektrodami? Prý jí nevadí rez , nečistoty , mastnota ... Nastříkal jsem na zrezlý jekl MIG-MAG spray a... ♪♫♪ ...dovařil jsem a bylo to tam... Kdo s ní má jetě nějaké zkuenosti? PITE
Mluvím o Phoenix Spezial D, UTP 614 Kb a Böhler EV 50-A které znám, ale ta Chemweld 7100 je jenom od jiného výrobce, jinak je velmi podobná. Je to dvojpláová elektroda. První obal je rutilový, přes něj je bazický. Elektroda má stabilní jemný oblouk jako rutilka, dobré mechanické hodnoty a rafinační vlastnosti jako bazická. Je výborně ovladatelná a dobře svařuje i na horí svářečce a horíma rukama Prioritně se pouívá pro obtíně dostupné a nedostupné polohy a pro montání a opravárenské svary. Dobrá svařitelnost povrchu je jen doprovodná dobrá vlastnost. Ale je logické, e dobrá příprava a očitění zmůe víc, ne sebelepí přídavný materiál.
Při svařování je třeba po zapálení jet nejdřív pár mm na druhou stranu a pak cestou zpět začátek převařit. Dokud se nezapojí do svařovacího procesu oba obaly, je velké riziko pórů.
Chemweld 7100 jsem pořídil. Jsem kovář, take drobné svařování provádím pořád. Ty elektrody jsou k nezaplacení i při opravdu "komplikovaném" vaření (poloha, znečitění,..) Jsem velmi spokojený. Svary i od méně zkuených s těmito elektrodami vypadají dobře.
Ne ze by to neslo ale zakladem kvalitniho svaroveho spoje je co nejcistci svarove plochy.Mnohdy je to jen o pohodlnosti svarece i kdyz samozrejmne nekdy neni vyhnuti.
2Honza007- nezbývá ne souhlasit, dost často je to o lenosti, zas na druhou stranu, lenost je základ pokroku:-)
Stránky: 1