SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Svářečkám skoro vůbec nerozumím a proto prosím o radu. Mám možnost koupit na dílnu zabývající se úpravami terénních aut svářečku Fronius Variostar 447 za 20tis. Kč přímo od prodejce. Je to dobrá cena? Díky za názory...
Ano kupte ji je to dobrej stroj přeně na takovem stroji jsem 4 roky svařoval v byvale praci nikdy sni nebyl problem ma dokonce i automatiku tak zvany režim sinergic svařovani kontrolovano procesorem nastavite silu materialu ktery budete svařovat a drat taktez silu a plyn jaky budete používat a stroj už nastavi vše potrebne v byvale praci tomu režimu říkali režim pro blbe...
Editoval alll (08-03-2010 14:01:33)
alll napsal(a):
Ano kupte ji je to dobrej stroj přeně na takovem stroji jsem 4 roky svařoval v byvale praci nikdy sni nebyl problem ma dokonce i automatiku tak zvany režim sinergic svařovani kontrolovano procesorem nastavite silu materialu ktery budete svařovat a drat taktez silu a plyn jaky budete používat a stroj už nastavi vše potrebne v byvale praci tomu režimu říkali režim pro blbe...
Tak ten se mi bude hodit...
Velice kvalitní a komfortní stroj, ale je to starší model, může být problém s náhr. díly. Podíval bych se na připojení hořáku, jestli to je fronius nebo € (fronius hořáky jsou o dost dražší, kolem 12k), neškodilo by zjistit stáří stroje a pořádně prohlídnout a odzkoušet.
Že by stará 447čka měla synergický režim?
Jinak s díly problém není, hořáky jsou k dostání bez problému a díly na ně taky. Jedině bych nevěděl jak je to třeba s díly na podavač atd. Jinak Fronius samozřejmě schvaluji. A předem varuji před cenami náhradních dílů, je to špička ve svařování a podle toho se také odvíjí ceny....
killer napsal(a):
Že by stará 447čka měla synergický režim?
Jinak s díly problém není, hořáky jsou k dostání bez problému a díly na ně taky. Jedině bych nevěděl jak je to třeba s díly na podavač atd. Jinak Fronius samozřejmě schvaluji. A předem varuji před cenami náhradních dílů, je to špička ve svařování a podle toho se také odvíjí ceny....
ano sinergicky rezim mela 447 -2 stouto jsem svařoval dříve hned jsem si nezpomel na cele označení...
Tak jsem se byl na tu svářečku podívat: je to úplně jiný typ (STA 4500 místo Variostar 447), nefunguje chlazení, hořák je v pr... a není to od prodejce... :-( Takže na to kašlu. Co tedy jiného? Viz http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=1899
My máme v práci taky svářečky od fy Fronius. Je to ale Variostar 2500 a jedna Variostar 3100. Jsou to docela dobré svářečky, svařují nádherně, ale na můj vkus se moc serou. Pořád se na nich něco kazí a náhradní díly jsou dost mastné.
varok napsal(a):
My máme v práci taky svářečky od fy Fronius. Je to ale Variostar 2500 a jedna Variostar 3100. Jsou to docela dobré svářečky, svařují nádherně, ale na můj vkus se moc serou. Pořád se na nich něco kazí a náhradní díly jsou dost mastné.
možna špatny kus zrovna, o svařečku je se potřeba trošku starat semtam očistit vyfoukat vzduchem aby nebyl v ní prach, nesmi se přetežovat a tak... pak se kazit nebude. variostar 2500/3100 jsou jen na lechkou vyrobu pokud vaříte silnejší material nad 8 mm. tak byto chtělo mašiny s vodním chlazením o vykonu 500 A ten stroj je dostatečne dimenzovan na vyrobu kde se jede 20 hodin v kuse i na 3 smeny na80% vykonu...
My v práci vaříme jen tenší plechy. Většinou 1,5-4mm. Jen vyjímečně se zavaří pár kusů z materiálu okolo 8-10mm. Jede se s nimy ale každý den 8hodin. Někdy i třeba 12. Myslel jsem, že se kazí, jako občas, né každý den. Jednou se urvalo očko u tlumivky, už vícekrát budíky u flašky, jednou se u některé pokazil ventilátor a pořád něco.
varok napsal(a):
My v práci vaříme jen tenší plechy. Většinou 1,5-4mm. Jen vyjímečně se zavaří pár kusů z materiálu okolo 8-10mm. Jede se s nimy ale každý den 8hodin. Někdy i třeba 12. Myslel jsem, že se kazí, jako občas, né každý den. Jednou se urvalo očko u tlumivky, už vícekrát budíky u flašky, jednou se u některé pokazil ventilátor a pořád něco.
tam kde jsem delal delší dobu v byvyle praci vjedne velke firme jezdili k nam servisaci kteří spravovali hlavne stroje esab kdyz bylo neco potreba tak spravovali i froniusky byla to firma Moravský QUICK-SERVIS spol. s r.o. byli celkem levni ale spravovali hlavne na počkaní svařovací hořáky doplnovali chladídi kapalinu do mašin, revize svařeček, generalní opravy stroju... mel jsem fronius variostar 447-2 když mi ji dovezli vyrazenou s vedlejší haly byl spatny prepínač svařovacích stupnu když mi přišli servisaci poravit hořák tak jsem servisako nahlasil že mam na stroji pokaženy tento přepínač svařovacích stupnu tak mi ho za 2 dny privezl a vymenil jinak se ze svařečkou za celych 5 let nic nestalo svařovala 20 hodin deně střídali 2 smeny ja a kolega jen hořák jsme si davali každy svuj aby se nekazil tak rychle...