SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Prosím o radu.
Potřebuji vyrobit šestiúhelníky z obdélníkových profilů, délka strany cca 300mm, profil 30x20x2. Jde něco takového provést jejich svařením? Pokud ano, z jakého materiálu by měly ty profily být a jakou technologií svařování použít?
Nebo lze to udělat jinak?
Děkuji.
T.N.
Pokud Vás dobře chápu jednalo by se o čtvercové nikoliv obdélníkové profily(tl. stěny 2 mm).Samozřejmě svařitelné je to bez problému pro následnou "čistotu" svaru nejlépe Tigem (AC).S materiálem bohužel nedovedu poradit...k čemu by tyto výrobky měli sloužit?myslím že by Vám postačily jakékoliv profily(např. obchodní ozn. mat. 6060,6061 atd) z obchodu s hutním materiálem(ferona)
uprava-omlouvám se přehlídl jsem se...30x20 je opravdu obdélník
Editoval Szabitch (19-02-2010 09:45:31)
A jak je náročné svařit takové profily, když jsou šikmo seříznuté? Potřeboval bych to poměrně přesně. Dělá se to běžně?
svařování úhlových věcí je zcela běžné.Pokud se bude dbát na přesnost nebylo by marné vytvořit jednoduchý přípravek pro svařování kam se naskládají jednotlivé díly a alespoň z části se zavaří.Svařovat to budete Vy sám?Jestli tyto výrobky budete dávat svářeči určitě vám poradí jak přípravek sestrojit nebo si ho udělá sám.
p.s. Odkud jste?
Ne, sám to rozhodně svařovat nebudu. Zjišťuji možnosti a snažím se připravit, ať nejsem překvapen. :-) O tom přípravku jsem už uvažoval, nejspíš bude třeba.
Každopádně děkuji za rady.
Jsem z Nového Jičína
Editoval TomasN (22-02-2010 13:52:40)
Dobrý den,
poradím vše, týkající se problematiky svařování.
Specializace svařování a pájení hliníku a jeho slitin.
Letitá praxe, technolog svařování, Ewp, Iwp, instruktor svařování.
mob. 603 765 446
mail. bozetechmon@seznam.cz
Boža
Editoval BOŽETĚCH (21-02-2010 16:15:36)