SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím.
Jelikož začínám se svařováním a nemám žádné zkušenosti, pro začátek jsem si koupil svářečku MIG 155/6W GÜDE. Přečetl jsem si článek o výrobě držáku velké cívky k použití v malých svářečkách. Než se pro to rozhodnu, potřeboval bych poradit, zda máte někdo s touto svářečkou zkušenost a neřekl by mi, zda podavač drátu bude schopen tahat velkou cívku.
Děkuji
Venca ja si myslím žo to má veľmi slabý motorček, tešte sa že vám to ide na 5kg cívku, ja by som sa nedal do toho, radšej by som to previnul na 5kg. A ten podvozok nievime či udrží ešte +10kg.
Svářečku MIG 155/6W mám taky, 15kg cívku bych nezkoušel to by podavač nezvládl Podvozek je rád když udrží hasičák. Přidat tam 10kg, zůstal by si bez koleček Na auto a nějaký drobnosti to v poho stačí (max 3mm)
Tak mě napadá proč 15kg cívku? 5kg drátu stačí na docela dlouho (pro kutila).
alofok, preco asi:) ved taku vie "zohnať"
mám pravdu Venca?
Tak to je jiná, tahle možnost mě nenapadla
arno napsal(a):
alofok, preco asi:) ved taku vie "zohnať"
mám pravdu Venca?
Ano, za stejné peníze malé cívky v obchodě koupím i 15kg na aukru. Tak proto. Jiný důvod to nemá. Jelikož nemám ani malou cívku, kterou bych snad ale i sehnal, nemůžu to případně převinout. Ani nevím jak. Myslel jsem si, že to bude blbost..
Mno blbost to není, ale když se nad tím zamyslím...vyplatí se ti to? ...za jak dlouho vyvaříš tu 15kg cívku (teď neřeším, jestli to přemotáš nebo to vyvaříš přímo z ní...)
Když vidím, co dokáže udělat čas s 5kg cívkou, když byla šouplá v mašině a půl roku se s ní nevařilo.....kupoval jsem za 320kč novou 0,8 drát 5kg cívku...než jí vyvařím, tak to ně jaký čas bude trvat....ještě teď dovařuji cívku, kterou jsem odmotával z 60% a je to ta zrezlá, o které mluvím....známý má taky mašinu na 5kg cívku ale cívku má 15kg a pokaždé drbce co svařuje jí vydělává a schovává do skříně v bytě....no to by mě mohlo:)
Nejsem přímo z oboru. Ale poměděný drát na takové cívce asi potřebuje, pokud se má dlouhodobě skladovat bez zareznutí, speciální skladování. V nějakém suchém prostoru a taky v prostoru bez zplodin ze svařování, které jsou jinak velice korozívní. Ideálně zabalená v nějakém papíru napuštěném antikorozním prostředkem, jaké se používají pro vytvoření ochranné atmosféry proti rezavění v nějakém uzavřeném prostoru pro přepravní ochranu korodujících dílů a s tím papírem pak ještě pořádně zabalená v nějaké plastové fólii. Z toho pohledu asi bude velká 15 kg cívka koupená na aukru určité riziko, může být už rovnou načatá porezavělá nebo může začít reznout za velice krátkou dobu. Asi taková cívka, pokud to má být dlouhodobá zásoba u amatéra, chce být skladována takhle zabalená v úplně suchém prostoru úplně mimo dílnu a svářečku a na pracovní malou cívku to potom chce odvinout vždycky jen takové množství drátu, co se spotřebuje tak do měsíce, dvou....
Ahoj, mam kitin 2040 a ten má v zadní části průchod na přídavný držák cívky 15Kg (dokonce výrobce i prodává).. ale vzhledem k ceně si ho raději uplacám sám.. jen bych požádal o radu
kde se dá sehnat unašeč s brzdou na cívku např dle návodu https://www.svarbazar.cz/phprs/view.php … 2008102701
ať hledám jak hledám nemohu najít :-( ani podle dílů kuhtreiber..
díky
Držák cívky drátu 5/15/16/18kg cívky
redukce cívky
Editoval Aleš_ (19-09-2017 20:24:03)
Dík