SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Discovera- Dakujem
naprostá nádhera máte můj obdiv
Koukám jako blázen _:-)parádní práce
Ty jo, Discovera! Určitě by ses výrobou svářeček uživil.
P.S.: Takovýto parádní stroj se fakt nejlépe vyjímá v obýváku. Závidím, protože mě by manželka hnala svinským krokem, že propálím koberec nebo sedačku
ataman, discovera by sa stím neuživil, ved 80% z nás kukáme len cenu, a vačšinou platí : kvalita=cena
Dobry den mel bych na tebe diskavero dotaz na scematu omni 165 je ridici jednotka ktc 112 samostatne, ale usmernovač a kontrolky na chod svarecky a jejiho prehrati jsou zvlašt jen se chci ujistit že je opravdu usmernovač na te rídíci jednotce pro napajeni jednotky nerad bych stavel usmernovač ktery bych musel odladit stabilizatorem na 24 V a pak vymyslet dalsi zapojeni jak to v tom einhellu zapojit. aby to fungovalo.
diky mohu konecne obědnat. začít s vestavbou napajeci trafo je již na svem míste ma vykon 130 VA tchan ho mel doma tak odpadla koupe trafa. tak na ridici jednotku jsem nani zvedav jak ji do kastle einhelu namontuju . a jake ma rozměry.
Editoval alll (25-01-2010 23:32:43)
To asi vadit nebude hlavne je to poradne kvalitni trafo aspon mam ušetrene penize kdyz jich je ted tak malo.... casu mam stejne porad malo zatim jsem svarecku ulozil a prikryl at se do ní nepraší az budu konecne mit tu rídící desku tak zacnu stavet a badat jak vse zapojit.
alll napsal(a):
To asi vadit nebude hlavne je to poradne kvalitni trafo aspon mam ušetrene penize kdyz jich je ted tak malo.... casu mam stejne porad malo zatim jsem svarecku ulozil a prikryl at se do ní nepraší az budu konecne mit tu rídící desku tak zacnu stavet a badat jak vse zapojit.
Tak dnes mi ridí jednotka prišla jeste musim koupit ty fastony na nasunuti na kontakty desky a krytky abych mohl začít napojovat už se teším jak bude svařečka lepe varit a ne houpat jako predtím. mozna budu mit další otazky na tebe Discovera. Ve svarečce je hodne mista na tu řídíci jednotku ktc112 stejne jsem ji koupil ze 20% DPH stala me asi 1245,- i sdopravou.
Editoval alll (25-01-2010 23:28:57)
Discovera napsal(a):
Tak jak je na schématu vidět....je to napojené přímo na 24V střídavých. KTC 112 má usměrňovač na sobě. Netřeba nic přidělávat.
Dobry den, z tou řídící jednotkou jste mel pravdu, na začátku se mi zdalo jak je vestavba složita, ale ukazalo se že je opak pravdou bylo to jednoduší než jsem čekal stačilo paru dratů přidat vše pěkně vyvázat stahovacíma páskama par kusů smrštovací bužírky vrtačku na páru dir co bylo potřeba vyvrtat pajku a trochu cinu na spoje na pojistkove pouzdra a připájení kondenzatoru na vystup usměrnovače a tak dale...
Já zde přispěju také jedním schémátkem z 1f mašinky, Rozdíl v nich ani není, jen filtrační kondenzátor má Variostárka poněkud větší, s tím souvisí i měkčí oblouk
http://www.ulozto.cz/3847185/variostar.pdf
gondis napsal(a):
Já zde přispěju také jedním schémátkem z 1f mašinky, Rozdíl v nich ani není, jen filtrační kondenzátor má Variostárka poněkud větší, s tím souvisí i měkčí oblouk
http://www.ulozto.cz/3847185/variostar.pdf
ja jsem daval 2 kondiky starsi tesly paravelne k sobe zapojene 5000 uF na 50V a odpor 820r 10W ktery kondiky vybiji měljsem ruzna zapojeni se 3. nebo 4 kondiky i s vetsí kapacitou ale 2x5000uF paravelne k sobe fungovalo přijatelne. i vtakovem šrotu jako je einhell_pajšl kende _čína.
To gondis: nemohl bys nahodit link na jiný server nebo to hodit přímo zde v plném formátu jako JPG ? Protože ze serveru uložto.cz stáhnu tak velký kulkový...
pomalu si začínám myslet, že to je schválně blokované a né, že nejsou volné sloty.....servery k ničemu.
Discovera napsal(a):
To gondis: nemohl bys nahodit link na jiný server nebo to hodit přímo zde v plném formátu jako JPG ? Protože ze serveru uložto.cz stáhnu tak velký kulkový...
pomalu si začínám myslet, že to je schválně blokované a né, že nejsou volné sloty.....servery k ničemu.
taktež jsem se schema pokusil stahnou nelze i jinymi technikami stahovani tzv. prolamovani kodu z rapidshare nejlepší řešeni ulozit jinam anebo rovnou na rapid.
Discovera napsal(a):
Dobry večer uz konečne se mi podařilo stahnout schema fronius variostar 1500 vyhlazovací kondenzatorr ma hodnotu 68000uF zitra sem schema vložím. jako obrazek.
Podarilo sa mi stiahnuť tu schému a nahodil som ju tu : http://www.maluch.phorum.cz/subory/Variostar.pdf
Kto chce nech si ju odtial stiahne .
Jestli to schéma dobře čtu, tak je tam ten odpor 39ohm/15W k ničemu, když je stykač jen propojený s kontakty....jestli to je softstart, tak by to mělo vypadat jinak. Tlumivka na výstupu jen z jednoho vynutí. Tento styl nákresu schémat je hrozný.
Podívej se pořádně, nejdřív sepne stykač K1, proud jde přes odpor. K1 sepne jedním kontaktem i stykač K2, ten sepne a přemostí odpor + kontakty K1.
Tenhle výkres je docela ucházejcí musím často hledat i v horších..
Editoval alofok (02-02-2010 08:50:20)
Máš pravdu..nevšiml jsem si číslice K2...jinak je to zvláštní....ještě jsem u žádné seriově vyráběné mašiny na 230V neviděl implementovaný softstart s dvěma stykači (výjimkou je OMI 165 ale ta má tento vehemnet nahrazený dvěma relátky a odporem zalité v epoxidu v plastové krabičce....ale zkušenost mi ukázala, že stykač je stykač. Schema není nejhorší, ale letmým pohledem člověk hned něco přehlídne. Jinak je to téměř stejné s ostatními stroji této kategorie....jen tlumivka je jednodušší.
Pokud někdo bude chtít, pošlu to mailem, tak si napšte. Tady v těchto strojích se nedá nic vymyslet, hlavní je kvalita komponent. U tý VarioStarky(VíceBabka:-)))) je jednocestnej usměrňovač a proto ta vyšší kapacita, kdežto OMÍK má můstek, tam postačí menší kapacita. Zas vnitřní odpor více diod bude mít taky něco do sebe, možná ještě připojit pár diod azkusit, jestli to má nějaký značný vliv.
Editoval gondis (02-02-2010 11:26:37)
To gondis: jen malá nepřesnost, podle schematu je tam dvoucestný usměrňovač. Proto má trafo dvojité sekundární vinutí. Můstku stačí jednoduché sek vinutí, potřebuje ale víc diod. Těžko říct co je lepší.
Pravdaže! To by právě mohl zjistit Discovery jak to bude s více diodama