SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Timto bych rad timto podekoval clenum alll zdeště ale i ostatnim kteří poradili.
Ted uz jen přimontuji štitek se stupnicemi a mohu vesele svářet.Budu jeste lehce upravovat(guma na vrsek svarecky, nova kolecka, kolecka a madlo na podavac)ale uz je vse funkcni a provozuschopne.
honzo daval jsi i jazyčkove rele co je popsano ve schematu aek 24 nebo jen propojku? ja jsem zatim dal propojku tim se vyřadí dohořeni čekam na dodavku kladek 0,6 a to jazyčkove rele a samolepku ktem potenciometrum... pak budu mit stroj uplně tak jak chci jinak už mam nastaveno na skušenbnich svarech všecko maka jak ma ram sem i par fotek mašiny jak vypada...
Editoval alll (06-06-2012 22:32:00)
Jazyckove rele mam zapojene jedina odlisnost je ze napajeni desky rizeni nemam prez vinuti nejakehosi trafa jako je u origo zapojeni.
to je mylim přímo napajecí transformator toho řízeni posuvu ja to mam tak zapojeno jen nemam tepelnou pojistku na vinutí svařeciho trafa bylo mi řecčeno servisakem , že stačí tepelna pojistka na usmernovači ten když se přehřeje vypne napajení do řízeni svařečky jinak ventilator beží celou dobu provozu.. zatim jsem moc nevařil jen skušebni svary na kus plechu s sily 4 mm ve svšech svařovacich stupnich svařovala vytečně..
Ne kdepak tipuji ze to vinuti je jakesi merici trafo pres ktere je v original zapojeni zapojena jednotka zobrazujici proud napeti a rychlost posuvu a stavy svarecky.Ja nemam zapojeny zadny ochranny obvod vyjma trubickovych sklenenych pojistek na napajeni rizeni a transduktoru.Vzhledem ke konstrukci me svarecky ani nejsou priliz potreba na vetsinu bodovani by nebyl potreba ani ventilator
to je další tištak ktery zobrazuje volty a ampéry přes bočnik při svaření tohle taky nepotřebuji stačí mi to takto tak jak to je..