SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Velkou, před 26lety jsme je měli v práci a po doplnění vodním chlazením to byly nejlepší svářečky ve fabrice. Dneska by nová svářečka těchto vlastností stála od 50KKč výš. Komplikace je servis, málokdo tomu rozumí a svářečka už má léta. Jestli ji vlastníš, je funkční, nebo ji můžeš koupit za dobrou cenu tiše závidím. Mít dílnu a potřebu svářečky tak po ní za deset skočím a dojedu pro ni klidně do Černý nad Tisou.
alkoholik: svařuje to skvěle, to máš pravdu. To trafo je zajímavě navinutý. Ta elektronika ale stojí za starou belu. Hlavně ty tišťáky. Na uloz.to bývaly schémata i s průběhama na osciloskop. Podle nich jsem to tehdy opravoval. Jinak na tom celkem nic není, nějaký stabilizátory, operační zesilovače, pár MH 74XX, MZH 165/185 atd..
Pekna historie, o DTL obvodech (MZHxxx) jsem kdysi pouze slysel, ale nikdy se s nimi nesetkal v praxi...stejne jako s ECL.
To byl svět ještě v pořádku, když bylo schema tak se dalo i dopátrat jak to funguje. Sice žraly jak nezjednaný, ale stačila sonda aby si jeden udělal představu o stavu. Ted je tam procesor a nikdo neví co to kdy má dělat.
davidma napsal(a):
Pekna historie, o DTL obvodech (MZHxxx) jsem kdysi pouze slysel, ale nikdy se s nimi nesetkal v praxi...stejne jako s ECL.
Tak kdybys měl o pár muzejních (ale asi stále funkčních) kousků TTL nebo ECL zájem, tak se zastav
Az budu nekdy v Prahe, tak se stavit na pokec muzu. Varis kafe?
davidma napsal(a):
Az budu nekdy v Prahe, tak se stavit na pokec muzu. Varis kafe?
To víš že ano. Pákovej DeLonghi . Ale jen italské typy. Tuhle po mně nějaká návštěva chtěla turka. Měla smůlu, dostala dvojité preso
Takže v práglu již svět není v pořádku ....
stanik84 napsal(a):
alkoholik: svařuje to skvěle, to máš pravdu. To trafo je zajímavě navinutý. Ta elektronika ale stojí za starou belu. Hlavně ty tišťáky. Na uloz.to bývaly schémata i s průběhama na osciloskop. Podle nich jsem to tehdy opravoval. Jinak na tom celkem nic není, nějaký stabilizátory, operační zesilovače, pár MH 74XX, MZH 165/185 atd..
Ve funkčním stavu, doplnit vodníkem a ideálně znát schopnýho servisáka, pak je to svářečka minimálně srovnatelná s moderníma invertorovejma. Trošku píšu z nostalgie před 26lety jsem s ní v práci začínal. V tu dobu to byly nejlíp vybavený svářečky v podniku.
pafik1605: stejné jako u mě, jen mám teda kávovar Catler