SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Já v takovém případě holý drát upaluji nebo flexou zkrátím a zbytek upálím. Odštípnout kleštěmi moc nefunguje. Co se týká sušení bazických elektrod, tak se suší ve dvou fázích: v první se při teplotě 100-110°C vysuší volná voda a ve druhé fázi se při teplotě 340-350°C zbaví vody "krystalické". Ale už po pouhém vysušení v první fázi je poznat znatelný rozdíl.
Famater napsal(a):
Já v takovém případě holý drát upaluji nebo flexou zkrátím a zbytek upálím. Odštípnout kleštěmi moc nefunguje. Co se týká sušení bazických elektrod, tak se suší ve dvou fázích: v první se při teplotě 100-110°C vysuší volná voda a ve druhé fázi se při teplotě 340-350°C zbaví vody "krystalické". Ale už po pouhém vysušení v první fázi je poznat znatelný rozdíl.
Na moje domáce kutilstvo sa neoplatí kupovať nejakú sušičku. Elektródy kupujem v cca 1 kg baleniach
a ako som už uviedol, tých vadných mám asi 20 ks a mám nové, ktoré sú v pohode.
bobobo napsal(a):
kecáš , potom odpadne další
Prostě se to musí umět.
Je fakt, že když je obal už načatý, tak s těmi kleštěmi je problém. Tam bych asi vzal vysokootáčkovou brusku s mini řezacím kotoučkem. Doma by mě ty minuty, kdy bych si s tím hrál, za to stály.
Editoval Radim (03-09-2023 13:18:55)
Rodi, to se jistě nevyplatí. Pokud je elektroda navlhlá, tak se v začátku hodně chladí- blbě se rozhořívá. Také póruje. Když kousek odvaříš na kusu železa, zbavíš se sice el. vodivého konce elektrody, který usnadňuje zapalování, ale také velké pórovitosti začátku sváru.
Nejde to ani kleštěmi , ani bruskou . Prostě to odhořím holé a tím se i zbytek elektrody vysuší .
bobobo napsal(a):
Nejde to ani kleštěmi , ani bruskou . Prostě to odhořím holé a tím se i zbytek elektrody vysuší .
Keď to nie je dlhšie, ako cca 1 cm aj ja to nechám odhorieť, ale keď tam trčí 3 a viac cm, nechce sa mi s tým prplať.
Famater: Však ten kousek bez obalu můžete opálit někde bokem, buď zkušební materiál nebo tam kde to půjde obrousit. Taky to tak dělám. Ale jak už bylo psáno, když je odloupnutý kus obalu větší, třeba více jak 10mm, tak už to je těžké odpalovat a elektrodu vemu raději jinou.
Já budu vždycky odštípávat kleštěmi.
Rodi napsal(a):
keď tam trčí 3 a viac cm, nechce sa mi s tým prplať.
Delsi proste opalim bokem tak 5mm od zacatku zbyvajiciho obalu "bokem" o nejaky vingl, na tech 150A 2 i 2.5 elda v tom miste proste odkapne.
zdravím Zdenka11 a Famatera, pro ostatní bych dodal že nelze tvrdit že "Něco nejde", když tak: "Mě to nejde"
vařím už 50 let.
Bourači, ono se také říká, že když něco nejde, tak se vždy najde nějaký blbec, co to zkusí.
Také upaluji oloupané eldy. Stačí pár ampér navíc a o hranu odkápne i delší konec.
Souhlasím. Já jsem taky nevěděl, že to nejde odstříhávat kleštěmi, když jsem to kdysi potřeboval.
Editoval Radim (04-09-2023 11:31:55)
Stránky: 1 2