SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, poridil jsem novou svareci kuklu Speedglass 9100XXI a mam problem s externim ovladacim tlacitkem. Je temer nemozne prepnout z jednoho rezimu do druheho. Kuklu musim pridrzet z druhe strany rukou a nasledne velmi silne tlacit na hranu plastu lemujiciho pruzor - kousek pod teckou znacici tlacitko. I kdyz najdu to spravne misto, mam pocit ze ten plast musi kazou chvili prasknout. Mate podobne zkusenosti nebo jsem jen natrefil na spatny kus?
Ono to funguje?
Ja s tim chvili zapasil bez uspechu a pak jsem narazil na poznamku, ze to ma fungovat jen u varianty s filtraci. Tak jsem se na to vydlabnul (rezim brouseni nepotrebuju).
Funguje, na kazete je takovy vycnelek pod kterym je nekde uvnitr mikrospinac. Na ten vycnelek prave zatlacis pres kryt pruzoru. Nafotil jsem to, ale nevidim nikde moznost pridat obrazek ;(. V kazdem pripade se mi zda ze to jde extremne ztuha.
Ja to samozrejme teoreticky znam Jen se mi to nikdy nepovedlo zmacknout tolik, aby to nejak zareagovalo...
Hmm, tak tim padem to bude na vsech stejne spatne.. nebo to tady nekomu funguje lepe? Ovladani jednou rukou bez pridrzeni z druhe strany?
Tenhle typ kukly neznám, v práci teď mám Speedglass 9100xx, tam to přepínání asi není. Nešlo by to v tom místě něčím podložit, aby ta kazeta neuhýbala a šlo to zmáčknout lépe? Samozřejmě jestli je to v záruce, tak nedestruktivním způsobem, třeba jen přilepit něco páskou nebo podobně. Asi bude na té bočnici moc malý výčnělek, který nedosáhne na ten mikrospínač. Po skončení záruky bych kouknul jaký je tam typ mikrospínače a zkusil sehnat s vyšším tím plastovým čudlíkem.