SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Fando výraz hustý nepoužívám, to je dětský dialekt kterým se tady mluví už 50let.
Kdysi tady jednoho přispěvovatele rozzuřil můj přívlastek Excelentní paliči
To jednou v složitých podmínkách chodil objednatel kolem nás a mnul si ruce jak nám jde řezání pěkně od ruky.
Tvářil se spokojeně, koukal a opakoval excelentní paliči, excelentní paliči.
A co je na tom špatného? Jste profi palič, umíte to určitě na výbornou, tak proč ne takové pojmenování?
14 let (čtrnáct) se tady Roberte potkáváme, už by jsme si mohli potykat, co říkáš?
Já jsem Jirka.
Dobře, děkuji
Já jsem si jen chtěl ověřit, jestli ještě zraješ, nebo už mládneš.
JardaK napsal(a):
Ale právě v regulaci na nejnižších parametrech se pozná kvalita.
dneska jsem si vzpoměl na tato slova ctěného pana znalce.
Vařil jsem nějaký chlívek 2x6metrů z vinglů cca 50mm.
Později to obložím purpanely,
2,5 bazika (prodlužovák) blbě hořel oblouk, nemohl jsem zjistit příčinu.
Ale bylo 37°C ve stínu a Lorch běžel větrák hned od začátku a nepřestal ani při delší pauze.
Tak sem nasadil baziky dvojky, svařil jsem to s nimi nouproblema.
Asi ten invertor toho měl až po krk stejně jako já.
bourač napsal(a):
...Ale bylo 37°C ve stínu a Lorch běžel větrák hned od začátku a nepřestal ani ...
Chudák Lorch netušil, že o víkendu udeří vedra.
S těmi 37 ve stínu jsi se ale u Macháče trošku překlepnul?
OT
davor> ja bych to nevylucoval, kdyz jsme vcera vecer jeli zaplavat, tak teplomer na motorce za jizdy ukazoval 36 (kousek za Prahou)
E-riku a neškodí motoru takto nízká teplota?
Já mám ve fosilu bufíka, který po nastartování okamžitě (minuta) ohřeje uzavřený okruh na potřebnou teplotu...
Teplotu motoru nahodou vim uplne presne - dve carky.
bourač napsal(a):
2,5 bazika (prodlužovák) blbě hořel oblouk, nemohl jsem zjistit příčinu.
Ale bylo 37°C ve stínu a Lorch běžel větrák hned od začátku a nepřestal ani při delší pauze.
Tak sem nasadil baziky dvojky, svařil jsem to s nimi nouproblema.
Asi ten invertor toho měl až po krk stejně jako já.
Záleží jaká byla prodlužovačka, ty úplně tenké z marketů s žílou asi 1mm a větší délky opravdu nejdou na svářečky. Když už se podaří zapálit nějak oblouk, tak je to spíše smrkání než svařování.
A ten větrák, záleží na kolik stupňů je nastaveno to čidlo přehřátí. Jestli byla svářečka někde na sluníčku, klidně mohla mít i přes 50°C a to už považuje svářečka za teplotu kdy má spustit ventilátor. Vím že jak jsem kdysi jezdil na montáže s plynařema a dělali jsme celý den na sluníčku, tak mašiny Kemppi taky někdy stávkovaly.
Stránky: 1 2