SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ahoj, svaroval jsem trubickovym drátem, propalil si na hořáku tu ochrannou gumu, co je navlecena po celé délce horaku(délka hořáku celkem asi 2,5metru).. Je nějaky ochranný návlek třeba z kůže a tak,?
Editoval Jirinek (06-07-2023 17:00:22)
Ta guma má pouze funkci ochrannou-chrání prouďák bowden a hadičku plynu.U některých hořáků se dá vyměnít.
Editoval Ládes (06-07-2023 17:38:24)
Ahoj Ladesi
Ta guma se snadno propali, odložil jsem si má ní horak a propalil jsem to
Mrkni na tohle
https://www.svarshop.cz/navlek-kozeny-n … m-zip-3-9m
No kůže na tigovej hořák,určitě se použít dá,ale všespásná taky není.Když na ni položíš hubici po 2 metrech na 20 plotně jen to zasmrdí začoudí se z ní a bude po ní stejně jako je to u jakékoliv kožené zástěry nebo bundy.Dobré bude dávat si na to pozor(vypěstovat návyk) a po svařování hubici pokladat na příslušné nehořlavé místo(si představ že bys hubici odložil do staré zaolejované hadry a odešel ze "svařovny"
otázkou je jestli na ten hořák půjde ta kůže nějakým vhodným způsobem upevnit(je to o možnostech hořáku který neznám).Dá se drc páskama ale není to všespásné.....
Záleží jak moc to máte propálené? Jestli jen pár milimetrů dírka, i kdyby 1cm, tak bych uvažoval to místo jen opravit přetáhnutím teplem smrštivé bužírky, ale tím to místo ztvrdne. Někde na okraji hadice by to nemuselo vadit, spíše naopak. Jaký máte hořák, napevno nebo s eurokonektorem? Kupovat kožený kryt za více než 1000,- kč se mi zdá nepraktické.
Ládes napsal(a):
No kůže na tigovej hořák,určitě se použít dá,ale všespásná taky není.Když na ni položíš hubici po 2 metrech na 20 plotně jen to zasmrdí začoudí se z ní a bude po ní stejně jako je to u jakékoliv kožené zástěry nebo bundy.Dobré bude dávat si na to pozor(vypěstovat návyk) a po svařování hubici pokladat na příslušné nehořlavé místo(si představ že bys hubici odložil do staré zaolejované hadry a odešel ze "svařovny"
otázkou je jestli na ten hořák půjde ta kůže nějakým vhodným způsobem upevnit(je to o možnostech hořáku který neznám).Dá se drc páskama ale není to všespásné.....
Ty návleky jsou na ZIP :-)
suchej nebo zdrhovadlo?Tohle neznám Kůži mám na 9 metrovým tigovým hořáku na posledních 70cm od hořáku chycený ve spojkách závitem....
Nevím zda suché nebo zdrhovadlo, neznám to, jen z netu
Stránky: 1