SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím všetkých
Mám veľké dilema akú zváračku vybrať TS 2200 alebo Picomig 180 puls?
Viem že picomig má pulzné zváranie, ale zase TS má pulzný Tig a chcem si vyskúšať aj tigové zváranie.
Prosím o Vaše názory z praxe, čo je podľa Vás lepšia voľba?
Ďakujem za každú zmysluplnú odpoveď.
Editoval 1bugy1 (04-03-2023 19:27:16)
Dobrý den
O výběru mezi Trassteel 2200 a EWM Picomig je tady někde celá diskuze. Já jsem si chtěl také něco takového , na přenášení , pořídit.
Už jsem byl dokonce v zastoupení EWM , abych si domluvil možnost vyzkoušení Picomigu ale nakonec rozhodla náhoda . Objevil jsem inzerát s nabídkou použitého Froniusu Trassteel 2200 za dobrou cenu a to rozhodlo a já koupil Fronius . Mig / Mag svařuje hezky . Svařoval jsem Ocel v čistém Co 2 i ve směsce 18% CO2 a 82% Ar i hliník v čistém Argonu .Podavač, zcela bez problému podává drát Al Mg 5 i AlSi5 a svařovat se s tím dá.
Zda a případně o kolik je lepší pulzní svařování hliníku s Picomigem řict nedovedu. Elektrodou jsem svařoval a svařuje to hezky.
Co se týká Tigu tak ten jsem nezkoušel jednak k tomu nemám hořák a ani mne to neláká. Mám plnohodnotný Tig AC/DC s vysokonapěťovým zapalováním. Ono to určitě svařovat dobře bude ale to kontaktní zapalování já vidím u tigu jako velkou nevýhodu.
Pokud chcete kupovat svářečky nové, doporučuji si domluvit někde v zastoupení návštěvu s vyzkoušením a pak si kupte , co vám bude více
vyhovovat. Přeju šťastný výběr a zdravím Štěpán
A vraj že neide urobiť MIG-om zvary na hliníku bez toho , žeby to nebolo hnusné čierne ...
samogin napsal(a):
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?pid=128715#p128715
Samogin vidiet že to vieš :-)
a tvoja odborná rada? Transsteel alebo Picomig?
Editoval 1bugy1 (07-03-2023 15:36:37)
Štěpán napsal(a):
Dobrý den
O výběru mezi Trassteel 2200 a EWM Picomig je tady někde celá diskuze. Já jsem si chtěl také něco takového , na přenášení , pořídit.
Už jsem byl dokonce v zastoupení EWM , abych si domluvil možnost vyzkoušení Picomigu ale nakonec rozhodla náhoda . Objevil jsem inzerát s nabídkou použitého Froniusu Trassteel 2200 za dobrou cenu a to rozhodlo a já koupil Fronius . Mig / Mag svařuje hezky . Svařoval jsem Ocel v čistém Co 2 i ve směsce 18% CO2 a 82% Ar i hliník v čistém Argonu .Podavač, zcela bez problému podává drát Al Mg 5 i AlSi5 a svařovat se s tím dá.
Zda a případně o kolik je lepší pulzní svařování hliníku s Picomigem řict nedovedu. Elektrodou jsem svařoval a svařuje to hezky.
Co se týká Tigu tak ten jsem nezkoušel jednak k tomu nemám hořák a ani mne to neláká. Mám plnohodnotný Tig AC/DC s vysokonapěťovým zapalováním. Ono to určitě svařovat dobře bude ale to kontaktní zapalování já vidím u tigu jako velkou nevýhodu.
Pokud chcete kupovat svářečky nové, doporučuji si domluvit někde v zastoupení návštěvu s vyzkoušením a pak si kupte , co vám bude více
vyhovovat. Přeju šťastný výběr a zdravím Štěpán
ďakujem pekne za odpoveď
1bugy1 napsal(a):
samogin napsal(a):
a tvoja odborná rada? Transsteel alebo Picomig?
Já myslím, že z té diskuze je to úplně za mě jasná volba... Rudá šlechta, jak se nám tady občas přezdívá... 😂😂😂
samogin napsal(a):
1bugy1 napsal(a):
samogin napsal(a):
a tvoja odborná rada? Transsteel alebo Picomig?Já myslím, že z té diskuze je to úplně za mě jasná volba... Rudá šlechta, jak se nám tady občas přezdívá... 😂😂😂
Super diky.
A ešte jedna otázka, používaš horák čo bol v sete zváračky, alebo nejaký lepší?
1bugy1 napsal(a):
samogin napsal(a):
1bugy1 napsal(a):
a tvoja odborná rada? Transsteel alebo Picomig?Já myslím, že z té diskuze je to úplně za mě jasná volba... Rudá šlechta, jak se nám tady občas přezdívá... 😂😂😂
Super diky.
A ešte jedna otázka, používaš horák čo bol v sete zváračky, alebo nejaký lepší?
Ten z toho setu... Tam stejně není žádná alternativa...
samogin napsal(a):
1bugy1 napsal(a):
samogin napsal(a):
Já myslím, že z té diskuze je to úplně za mě jasná volba... Rudá šlechta, jak se nám tady občas přezdívá... 😂😂😂Super diky.
A ešte jedna otázka, používaš horák čo bol v sete zváračky, alebo nejaký lepší?Ten z toho setu... Tam stejně není žádná alternativa...
ok díky
Stránky: 1