SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý deň. Stala sa chýba ( príčiny sú nepodstatné ☹️), ale ide mi o možnú/ nemožnú nápravu. Tak ako vidíte v prílohe , rameno brány prechádza cez plynovú skriňu. Potreboval by som ho odkloniť. Napadol má trochu futuristický projekt za pomoci reťaze. Reťaz a karabiny, čo sa týka nosnosti nie sú problém. Ide mi skôr o pôsobenie síl a pevnosť diery v jakly, kde budú karabiny. Brána má dĺžku 4 m a je posvätná z jaklov 40x60 hrúbka 2 MM. Ďakujem za pomoc, prípadne iný SERIÓZNY nápad. Pekný deň.
...chcel som pridať obrázok, ale nejako to neviem☹️
Nahore v menu vedle HLEDAT je Moje obrazky.
Nebylo by lepsi to udelat taky z jeklu?
Byla by zajistena poloha pri obousmernem pusobeni sil.
Ďakujem za nápad. A pevnostne by to bolo OK?
Z řetězem bych to nedělal. První co se stane, že se spodní rameno ohne tím víc, čím se řetěz napne. Ohnutí neproběhne okamžitě, ale v čase a budete stále napínat a ono se to bude stále povolovat. Bude to na dešti a řetěz začne brzo rezivět v místech dotyku článků. O díry na uchycení řetezu bych se nebál, když tak je vyztužíte. Jediné že budou také jako první reznout. U řetězu bych měl trochu obavu, aby si do něj nejaké dítko neskříplo prst. Také doporučuji jekl, třeba v prohnutí jak máte řetěz. Nebo rovný, ale netáhnout ho až do konce.
Ďakujem za odpoveď. Pôjdem teda asi do toho jakla v tvare reťaze. Bude to aspoň zaujímavé. Ja som hlavne rád, že by to mal byť pevnostne ok a existujú cesty riešenia.
Dalsi moznost je velky vypalek plechu napr. s designovymi "bublinami"...takove vyplne jsem uz na branach videl.
Tiež dobrá možnosť. Premyslim. Ďakujem.
Musí být táhlo na konci sloupku? Také nemusí být ukotveno v zemi tak daleko. Řetěz bych nepoužil.
Brana na obrazku je zatvorena a vtedy zakryva plynovu skrinu? Dvierka na plynovu skrina byvaju zvonku, je aj brana zvonku?
Ide o samonosnu branu, tam je dole masivny C profil, na ktory ale musi ist jakel, lebo by to neuniesol.
Mozes kupit hrubsi jakel na najviac namahane casti? To dokaze zmenit pevnost radikalne.
Bude tam aj napinacia (asi zbytocna) cast?
Áno. Plyn krabicu prekrýva, keď je zatvorená. Je to samonosná posuvné brána. Prikladám foto plánu.
Ešte ma napadol takýto tvár...