SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
jo Roberte k těm Ampérám ještě jedna věc - kdybys vařil obalenou elektrodou (což dle vlastních slov neumíš) a měl doma několik svářeček od různých "zázraků" přes číny, Lorcha, UTA200 a WTU315 zjistil by jsi brzy že na každém aparátu je nastavených 80A celkem dost jiná hodnota.
Nikdy jsem neměl potřebu ty ampéry na kleštích měřit, ale vím to z praxe a na údaj displeje či potenciometru vlastně ani nekoukám, dělám to jako pan zlobr.
Tak nech nam to zvara,dobre nam varia a v Novom roku 2022 nam to nezavaria.
Bourač:
varok napsal(a):
Kimir: Nevím jestli to dokáže tvoje svářečka, myslím si že ano. Zkus na kousku materiálu svářovat housenku a elektrodu se snaž hodně tlačit do sváru(lážně). Udělej více housenek, každou na jiný proud a jinou rychlostí. Ta která bude nejpěknější má nastavení které potřebuješ. Nejsem profík, elektrodou svařuji málo, ale velká chyba je právě to natahování oblouku, jak psal Famater. Vzdálenost špičky elektrody od materiálu má být co nejmenší, zhruba jako je průměr elektrody. Pak nebudeš mít ani tolik kuliček kolem sváru.
Proto jsem psal tohle. Nikde jsem nepsal že neumím svařovat elektrodou, jen že svařuji elektrodou málo a nejsem profík. Ale když myslíte, hádat se s vámi rozhodně nebudu.