SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
E-Ryc napsal(a):
Nemusi ten kyslik byt pod tlakem, aby to blaflo?
určitě
Nemusí, v čistém kyslíku shoří velmi rychle úplně všechno, se může nějak hořet nebo oxidovat. Ale potřebuje to příslušně silnou iniciaci. Jiskru nebo možná místní zahřátí třením.
Konopí je hořlavina stejně jako nějaká běžná vaselina. Na kyslík bych bral jako těsnění pouze tu šnůru na těsnění do kamen, protože ta by měla být dělána z nějakých nerostných náhražek azbestu. Tudíž mimo nějakou impregnaci nehořlavá.
Radim napsal(a):
Nemusí, v čistém kyslíku shoří velmi rychle úplně všechno, se může nějak hořet nebo oxidovat. Ale potřebuje to příslušně silnou iniciaci. Jiskru nebo možná místní zahřátí třením.
Konopí je hořlavina stejně jako nějaká běžná vaselina. Na kyslík bych bral jako těsnění pouze tu šnůru na těsnění do kamen, protože ta by měla být dělána z nějakých nerostných náhražek azbestu. Tudíž mimo nějakou impregnaci nehořlavá.
Tak zohnal som tu teflónovu šnúru čo dávajú na čerpadlá na hriadeľ , ale nič moc akože drží to ale keď pohnem tým ventilom tak už to znovu trochu fuči.
Já bych měl z kyslíku dost respekt, mělo by tam být jen to, co je pro kyslík vysloveně předepsáno. Nebo skutečně úplně nehořlavé materiály. Teflon hořlavý je, akorát potřebuje k hoření velmi vysokou iniciaci.
Radim napsal(a):
Já bych měl z kyslíku dost respekt, mělo by tam být jen to, co je pro kyslík vysloveně předepsáno. Nebo skutečně úplně nehořlavé materiály. Teflon hořlavý je, akorát potřebuje k hoření velmi vysokou iniciaci.
Ak sa dostanem k tej snúre tak ju mozem vyskusať ale ci bude tesnit neviem. A myslim ze na kyslikovej flasi co je namontovaný ventil tak je utesneni na zavite teflonovou páskou.
Editoval molnar252 (14-01-2022 10:39:11)
Na výstupnom ventile je už tlak, ktorý pri styku s teflonom nerobí problém. Veď a guma je horľavá a gumené hadice k horáku sa používali od nepamätí. Podobne je to aj s acetylénom, kde na vysokotlakej strane nesmie byť Cu ani ako zliatina. Horák však je už mosadzný.
křída, školní křída kterou se píše na tabuli.
Tou jsem mazal věci kolem RV a taky hořáku - když jsem ještě věřil že "kyslík + mastnota = výbuch.
Občas to ještě používám na převlečné matice od hadic.
Také JAR na nádobí, ten velmi dobře maže - doporučuji pro montáž hadic když je průměr hadičníku větší než vnitřek hadice.
Za sucha to nejde zasunout s kapkou jaru úplně lehce.
Vulva se taky musí namazat aby šlo dobře zasunout, na tu jsou nejlepší sliny.
Sliny fungujou i na tu hadici .....
Kluci v cykloservisu používaj při narážení gripů na řídítka Iron.