SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
dobrou noc
Nakonec jsem si uvědomil výhodu čtvercové vlny nad sinusovou vlnou. A mimochodem, trojúhelníková vlna na čtvercové vlně. Četl jsem také o minimálním proudu na strojích tig.
Ptám se tedy těch, kteří rozumějí: Mělo by být 5 ampérů minimálního proudu v režimu tig důležitých při výběru svařovacího stroje nad tigovými stroji s minimálním proudem 10 nebo 20 ampérů?
Dík.
Editoval passarotrovao (01-07-2021 23:10:14)
Pět amper pravděpodobně nikdy nevyužiješ, dvacet amper je už moc. Obecně platí , že čím menší minimální hodnota tím lépe.
Minimální proud je také minimální malý proud při sváření pulsem. 5 A je lepší než 10A. Jsou svářečky, které mají i 3A. 5A bohatě stačí. 20A je moc. Pokud bych vybíral mezi svářečkou, která umí 5A, a svářečkou co umí 10A, ale ostatními parametry se nališí, bral bych tu co umí 5A. Pokud budeš svářet je tlustší materiál, bude to jedno.
Výhody obdélníkového průběhu se někdy stávají nevýhodou. Proto jsou na svářečkách i další průběhy. Na slabý hliník používám sinus. Já trojúhelník nemám. Na velkých proudech bývá obdélník mov hlušný a proto se někdy použije lichoběžník. Průvar je podobný obdélníku, al je o dost menší hluk.
Stránky: 1