SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
brej, mám einhell sga 145 a nejde mně drát, mám ho protáhlý, kůpil sem nové kolečka do podavača, vše se točí funguje, ale drát prostě stojí a nehne sa a když sa pohne tak sa začne krůtit bovden eště v podavaču v tem rozšířeném koncu a drát nekama vyleze ven. proč a co stym dík
Brej....
Možný příčiny:
Zacuchaná cívka...... vyměnit.
Zaseklá brzda cívky (jenže tu SGA145 nemá)..... povolit.
Ucpanej, zlomenej, přetrženej bovden..... vyměnit (nejpravděpodobnější).
Zapečenej nebo menší průvlak.... vyměnit.
Nezkušenej svářeč......vyměnit
Jedno z toho určitě pomůže
Zkuste ten drát protáhnout ručně bez pomoci kladek. Jen tak pro jistotu: Jaký je průměr drátu, který tam chcete protlačit? V Einhellech nejsem zrovna doma, ale řekl bych, že je tam bowden na drát 0,6-0,8 mm. Třeba mě někdo opraví. Jináč už nevim co stym.
nezkušen svářeč no moc teho za sebů nemám ale dívaly se nato aj vyučení a cos tym dělajů dos často:-), cívka je nová a je dobrá, mně už napadla poslední šance co tu zaznela špatný bovden
no vono to začalo po vymněnění cívky
plech napsal(a):
no vono to začalo po vymněnění cívky
ale ten bovden se mohl zničit az po te výměně podle me je to bovden
0.8 mm ten tam aj byl može tam byt minimálně aj 0.9, a začalo to hned po vymněnění eště sem ani s tym novým drátem nesvařoval, ale během pauzi mezi svařováním to bylo bokem, ale pořád to na očach nemám.
Editoval plech (26-08-2007 19:16:04)