SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
chlapi vôbec neviem čo to spraví keď nasadím na svoju 200A zvárací invertor tig horák čo ma hadicu dlhú 8m, doteraz som používal len 4m, dá sa to? nie sú na to nijaké podmienky? zmení sa niečo na charaktere zvárania ? Možno som len paranoidný z MAG kde príliš dlhy horák znamená skazu podávača. Ďakujem za odpovede
funkčně to neudělá nic. Musíš jen trochu děle počkat než Ar vytlačí z hadice vzduch. Pokud máš svářečku vedle místa kde sváříč, tak se bude hadice více plést.
ja som mal ten problem že musel som stale hybať zo zvaračkou lebo mi nestačili 4 m, diky za odpoved
Famater napsal(a):
funkčně to neudělá nic. Musíš jen trochu děle počkat než Ar vytlačí z hadice vzduch. Pokud máš svářečku vedle místa kde sváříč, tak se bude hadice více plést.
U TIGu nehrozí škubání drátu atd. Max. přidáte pár Ampér. Co jsem dělal u plynařů tak chlapi běžně používali 8m hořáky, aby nemuseli tahat mašiny dolů do výkopu do sra..k.
varok napsal(a):
U TIGu nehrozí škubání drátu atd.............
to je strasny omyl, kamarat!!!!
staci, ked to zvarac vecer prezenie s "mazanim" a by si videl to skubanie dratu...........
nieco k teme > dlhsi horak nema zasadny vplyv - asi, ako keby si predlzil kabel s kostrou
ja mam napr. 8m horaky + ked je to nutne, mam 10m predlzovacie vedenie (silove vedenie, ovladacie vedenie, chladenie, plyn) medzi zvaracku a horak, takze mozem byt 18m od zvaracky (nad zvarackou)
https://e-line.axson.se/Alla_artiklar/F … id=4047377
https://www.weldingsupply.com.au/produc … ttw-ud-10m
lepsie zvaracky umoznuju zmerat R a L zvaracieho obvodu a tuto drobnu nedokonalost este aj kompenzovat
Editoval rcp (29-04-2021 22:09:28)
rcp: Já myslel škubání drátu jako přídavný materiál u MIG/MAG, vedený hadicí do hořáku, což u TIGa není. Tam se přídavný materiál přidává ručně do lázně.
VECTOR napsal(a):
zmení sa niečo na charaktere zvárania ?
Jo změní a to dost podstatně - můžeš svářet v 2x větší vzdálenosti od svářečky, což je občas dost velké plus... Nicméně k tomu pak potřebuješ případně i delší kostru, pokud to teda není jen dlouhý svařenec.
tak tak, délka hadic a kabelů dělá mistra
Já mám na invertoru 10m, na plasmě 12 a na autogenu 50m (často prodlužuju i na 200m)
Lituju lidi co vařej drátem - nevědí oč přichází dospělou délkou přívodu.
Ja mám 12m dlhý horák na TIG, prerobený z klasického krátkeho a funguje bez problémov.. Skúšal som aj 20m dĺžku, ale subjektívne sa mi zdalo, že potom horšie fungovalo HFko (s WT20)..