SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
SERVOGLAS ARC-513 samostmievacie: Pre extrémne vysokú spínaciu rýchlosť 6,67 milisekundy patria tieto okuliare medzi absolútnu svetovoú špičku
To skôr otočíš hlavu
ASK500 má dobré parametre, len aký zelený je z nej výhľad ?
Editoval am (03-01-2022 21:03:09)
Pozerám že diskusia sa tu mierne odchýlila od nosnej témy, ale aj to je niekedy potrebné. Ja som sa pred pár dňami konečne dostal ku zváraniu. Dokonca by som povedal že až tak dobrá kukla si zaslúžia lepšieho zvárača... samozrejme že trochu preháňam ((:- A teraz vážne. Reakcia (samostmievanie) sa mi vidí super, má to funkciu TRUE COLOR, materiál z ktorého je vyrobená je klasika, nič extra ale nevyzerá ani ako šmejd, hlavový kríž sa dá dobre nastaviť, uvidíme ako dlho vydrží lebo pred časom sa mi na jednej dolámal. Ja tu masku hodnotím (zatiaľ) kladne, ale som si vedomý toho, že ak by ju zobral do ruky niekto kto pracuje s kuklami podstatne drahšími (teda asi aj kvalitnejšími) tak by ju možno hodil do koša. Za mňa toľko. Ďakujem všetkým čo prispeli do diskusie a prajem nám - vám úspešný rok a samé dobre nákupy. Dopĺňam príspevok - kúpil som a píšem o kukle Solution ts 616.
Editoval Juraj K (07-01-2022 11:05:38)
Juraj K. To ktorú kuklu hodnotíš? Z tvojho príspevku sa to nedá uhádnuť.
Senior, kúpil solution ts 616
Solution ts 616
senior napsal(a):
Juraj K. To ktorú kuklu hodnotíš? Z tvojho príspevku sa to nedá uhádnuť.
Pěkně vypadá ta nová kukla od Esabu co vypadá jako přilba pilota stíhačky. Ale jak je na tom s kvalitou kazety nevím.
Oci mas len jedne...a nahradit sa nedaju a servis stoji viac ako profikukla.
Mal som doma par samostmievaciek /lowend/ ale museli z domu jednu som prerobil na klasiku.
Ahojte, doporučíte mi někdo nestmívací kuklu pro hobby použití? Stmívací je pro mě zbytečná, použiju ji párkrát za rok. A jaké kvalitní sklo do ni? Vařim MMA a MIG/MAG.
Tomáš2 napsal(a):
Ahojte, doporučíte mi někdo nestmívací kuklu pro hobby použití? Stmívací je pro mě zbytečná, použiju ji párkrát za rok. A jaké kvalitní sklo do ni? Vařim MMA a MIG/MAG.
Neodpovím na otázku, ale doporučuji zvážit, zda si nenašetřit a udělat radost stmívací kuklou. Je to obrovský rozdíl ve prospěch stmívací kukly, pohoda při práci, kvalita a přesnost svárů je neporovnatelná. Mam obě, ale k nestmívací bych se nerad vracel.
Editoval Charon (19-03-2022 11:26:05)
No na TIG bych třeba na delší sváry klasickou nestmívací kuklu zase tak nezatracoval. Na MMA a MIG/MAG bych raději volil stmívačku.
varok napsal(a):
No na TIG bych třeba na delší sváry klasickou nestmívací kuklu zase tak nezatracoval. Na MMA a MIG/MAG bych raději volil stmívačku.
No,právě uTigu bych tu stmívačku doporučil, protože při této metodě je obzvláště nutnost přesného nasazení.
Suhlasim a presne preto som si kupil stmievacku...poziadavka bola heftovat pliesky o hrubke 0,3mm a tak sa siklo nato vidiet.
Tak jsem trošku popátral po těch stmívačkách a musim říct, že Predátor vypadá slibně.
Ja som svojho času pobehal po Aliexprese a medzi tými desiatkami - stovkami výrobkov sa dajú nájsť aj parametrovo fakt dobré veci. Nie som profesionálnym zváračom, ale oči mám len jedny, nuž som si dával záležať. Pre mňa bol najdôležitejším parametrom rýchlosť stmavenia. Musel som ho však prepočítavať s kalkulačkou, lebo rôzni výrobcovia to udávajú (zrejme aj z dôvodu marketingu) v rôznych jednotkách, či zlomkoch. Za necelých 25 € mám masku, aká s podobnými parametrami sa u nás pohybovala okolo 100 - 150 €. Nemusím pripomínať, že vo väčšine prípadov už z prvého pohľadu bolo jasné, že aj tie "naše" masky sú od tých istých čínskych výrobcov.
Objednal som v nedeľu poobede, a v štvrtok poobede mi ju už odovzdával kurier. Bol som totálne príjemne prekvapený. (bolo to vyskladnené z nejakého španielského skladu). Mám ju už cca 2 roky a ani voči maske, ani voči celému obchodu nemám absolútne žiadne výhrady. Toľko môj názor.
V neděli objednáno, dnes dorazilo. Jsem na ni zvědavej, https://www.svarecky-kukly.cz/kukla-stm … &tb1=1
Jo, vypadá dobře. A rozhodně jste udělal správně tím, že netratíte čas a finance na nestmívatelnou.
Charon napsal(a):
Jo, vypadá dobře. A rozhodně jste udělal správně tím, že netratíte čas a finance na nestmívatelnou.
A prečo také kategorické konštatovanie? Každý typ masky má svoje výhody - nevýhody, záleží od účelu použitia. A keby sme toto vôbec nebrali do úvahy, tak z bezpečnostno-zdravotného hľadiska je nestmaviteľná klasická maska na tom rozhodne lepšie.
Souhlasím s vámi, každá maska má pro něco přednosti. Jenže přednosti nestmívací masky se v naší krajině už moc nevyužjí a navíc jsem zatížen zkušenosti nestmívací versus rozumná stmívací. Z toho co tazatel napsal
Tomáš2 napsal(a):
jsem usoudil:
... doporučíte mi někdo nestmívací kuklu ... - dál v dotazu zmírňuje striktnost tohoto ohraničení
... pro hobby použití... - menší zkušenost se svářením, svařuje nejen z nutnosti ale i pro radost, důležitější je kvalita než cena či rychlost, budu s kuklou slušně zacházet a šetřit jí
... Stmívací je pro mě zbytečná, použiju ji párkrát za rok ... - je pro mě důležitý poměr cena/výkon
... jaké kvalitní sklo do ni ... - jsem ochoten na kompromis všude, jen né u zdraví (nepoškodit oči)
... Vařim MMA a MIG/MAG ... - ohraničení technologie kde se nestmívací už skoro nepoužívá
No a pro mě byl jasný vítěz stmívací kukla.
Petsemi, možná rozepište v čem je nestmívací kukla lepší než stmívací a ukážete její použití pro ....
Editoval Charon (23-03-2022 08:29:33)
Petsem napsal(a):
Ja som svojho času pobehal po Aliexprese a medzi tými desiatkami - stovkami výrobkov sa dajú nájsť aj parametrovo fakt dobré veci. Nie som profesionálnym zváračom, ale oči mám len jedny, nuž som si dával záležať. Pre mňa bol najdôležitejším parametrom rýchlosť stmavenia. Musel som ho však prepočítavať s kalkulačkou, lebo rôzni výrobcovia to udávajú (zrejme aj z dôvodu marketingu) v rôznych jednotkách, či zlomkoch. Za necelých 25 € mám masku, aká s podobnými parametrami sa u nás pohybovala okolo 100 - 150 €. Nemusím pripomínať, že vo väčšine prípadov už z prvého pohľadu bolo jasné, že aj tie "naše" masky sú od tých istých čínskych výrobcov.
Objednal som v nedeľu poobede, a v štvrtok poobede mi ju už odovzdával kurier. Bol som totálne príjemne prekvapený. (bolo to vyskladnené z nejakého španielského skladu). Mám ju už cca 2 roky a ani voči maske, ani voči celému obchodu nemám absolútne žiadne výhrady. Toľko môj názor.
Pozdravujem. Som úplný začiatočník a tiež by som chcel ako tu čítam na zváranie co2 asi stmievaciu kuklu. Vedeli by si ma nasmerovať na tu co si si objednal ty z Ali? Ďakujem.
Tomáš2 napsal(a):
V neděli objednáno, dnes dorazilo. Jsem na ni zvědavej, https://www.svarecky-kukly.cz/kukla-stm … -100x100mm
Tak jak funguje? Dik
autocross napsal(a):
bourači a je to k něčemu?
tie su dobre tak na to aby si dosiaho hispansky look aj v zime, budeš opaleny jak Banderas
E-Ryc napsal(a):
Tomáš2 napsal(a):
V neděli objednáno, dnes dorazilo. Jsem na ni zvědavej, https://www.svarecky-kukly.cz/kukla-stm … -100x100mm
Tak jak funguje? Dik
Za me jako hobby uzivatele naprosto paradni. Nechapu, proc jsem chtel obyc nestmivaci kuklu. Nastaveni funguje dobre, stmivani perfektni, nenablikal jsem si. Vyhled super velky. Co se mi moc nelibi je hlavovy kriz, ten je takovej zmetkovej, ale da se s tim zit. Celkove prace s ni je uplne jinna dimenze proti stary kukle.
Editoval Tomáš2 (30-03-2022 20:17:05)
matko291 napsal(a):
Petsem napsal(a):
Objednal som v nedeľu poobede, a v štvrtok poobede mi ju už odovzdával kurier. Bol som totálne príjemne prekvapený. (bolo to vyskladnené z nejakého španielského skladu). Mám ju už cca 2 roky a ani voči maske, ani voči celému obchodu nemám absolútne žiadne výhrady. Toľko môj názor.Pozdravujem. Som úplný začiatočník a tiež by som chcel ako tu čítam na zváranie co2 asi stmievaciu kuklu. Vedeli by si ma nasmerovať na tu co si si objednal ty z Ali? Ďakujem.
Je mi ľúto, ale už asi nenasmerujem. Bolo to totiž pred cca 2 rokmi. Ako som uviedol vyššie, pri výbere som sa riadil najmä rýchlosťou stmievania a toto som si prepočítaval pri jednotlivých maskách. Mám od fy. DEKO.
Veriť parametrom čínskej kukly, je také, ehm.... Asi každá čína za 20 euro má písané lepšie parametre jak speedglass.
Editoval jean (02-04-2022 14:11:15)