SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Uvažoval jsem o koupi téhle svářečky http://www.nejnaradi.cz/akce-svareci-po … cetne-dph/ ,ale trošku mě zaráží požadavek na 25A jistič.Já mám na baráku jen16 A.Co jsem se díval na ostatní zhruba tohoto výkonu stačí jim 16A.Může mi to někdo trošku objasnit.Chci to na občasné svařování aut sem tam nějaký mat.do 5mm. Na silnější mat. používám trafo.
To je jasný protože je na 230V ,i když 16 by možná zvládla třeba do 120A
Z vlastní zkušenosti ( GUDE MIG 155/6W ) při proudu 90A jistič 16A nikdy nevypadl, při 120A občas vypadl.
Zkus se podívat po mašině s napájením 400/230V nebo jen 400V ( tam by 16A mělo v pohodě stačit ), ale asi nebude za takovouhle cenu
Editoval alofok (09-06-2009 21:16:50)
ja ma cocko podobnych parametru. Telwin 4195. (max 160A) Kdyz jsem mel jisteni 10A B tak to na 5 a 6-ku vykon vypadavalo, dal jsem tedy 16A v 'C' a i na max vykon to krasne svaruje a jistic drzi jako by tam byl hrebik
V tom Telwinu urcite neni zadny softstart a to trafo jde natvrdo na fazi. Urcite bych se toho nebal. tech 25A vyrobce mysli max narazovy proud nez jisteni. Pomalym jistecem nebo softstartem se to da resit, urcite nelze na standartni med 2.5mm dat 25A jistic, to by kazdej revizak dostal infarkt
Díky za odpovědi,mě jen zarazilo že ostatní stroje podobného výkonu třeba Kit 169 nebo Iskravar 170l atd. což jsou taky jednofázové mašiny uvádí výrobce 16A.Měl jsem původně 25A ale dal jsem 16tku(menší sazba) na ostatní spotřebiče mi to stačí (cirkulárka 4Kw)taky jede,tak bych to nerad vracel zpátky jen kvůli svářečce.