SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1 2
Pánové, pokud neřeším cenu, poruchovost ani velikost zařízení, co bude z hlediska svařovacích vlastností fungovat líp? Stará dobrá WTU 315 nebo Fronius Transpocket případně jiný kandidát? Jde mi o stabilní oblouk, minimální rozstřik a vysoké napětí naprázdno pro snadné zapalování oblouku. Budou se tím svařovat jakostní a pohledové sváry.
Jěště je třeba dodat, jak tlusté materiály se budou svařovat. Pokud v rozsahu do 3,2elektrody, doporučil bych TP. Další otázka je, jaká je představa o pohledových svárech obalenou elektrodou.
Pre uplnost, transpocket sa robi az do 500A - presnejsie do 480A
https://www.fronius.com/en/welding-tech … t-5000-cel
Takze hrubka materialu nebude tiez kriteriom pri vybere
Opat to bude len o peniazoch...... a co za ne dostanem
Editoval rcp (20-09-2020 12:24:23)
Povětšinou do 3.2 elektrody, výjimečně 4.0. Což by mohl ten 160 TP případně 180 TP měl dát. Teď jde o to, jestli bude co se vlastností týče lepší než ta wtu, která má navíc velkou výkonovou rezervu a zatěžovatel.
RCP, jsou ale pak cena rychle roste. Za sebe, volil bych TP180.
Já jsem svařoval s tím TP 180 a nechápal jsem .Je to zase o kus dál než TP 1500 No a se starou WTU315 bych to srovnával ,snad jen na šroťáku tam bude to WTU lepší
Famater napsal(a):
RCP, jsou ale pak cena rychle roste. Za sebe, volil bych TP180.
Ja viem
A tiez si myslim, "ze aj s malym gasparkom sa da uhrat velke divadlo"
Si pamatam stanicu metra strizkov v prahe (tusim 2005-2008) - chlapik si to rano vyslapal s transpocketom hore pod nosnik a do fajrontu padali dole len "spaky" z elektrod....
Urcite poznas tu stanicu
Editoval rcp (20-09-2020 13:59:22)
RCP Tak mě napadlo jak lítaly jen ty špačky elektrod kam asi chodil na WC ?
Chladil mašinku ....
Jo to bude asi to chlazení co tu chtěl někdo tu stovku. (chlazení hořáku)
Ja mám TP 150 a spokojnosť, len zas ma furt mrzia tie nastavenia a vzdy s tým krutim 😀. Kolega ma Ewm pico 162 myslím, má to už dáky ten rok za sebou, odrvene, oblamane a furt to ide a len jedno koliesko na ampere. S Wtu porovnať neviem
Prosím Tě jak tam můžeš mít problém máš to opravdu Traspocket 1500 ? Nadstaví ampery a vaříš
On má TP150, tam je toho trochu víc, ale problém by to být neměl. TP1500 má kromě ampéru také nastavení dynamiky.
pat napsal(a):
Prosím Tě jak tam můžeš mít problém máš to opravdu Traspocket 1500 ? Nadstaví ampery a vaříš
Mam TP 150, a problém nemám, ma len ešte bavi skúšať to prestavovať,dynamika, hot štart, soft start, inak to stačí nechať ako to je a len nastavovať ampere, skôr som to myslel tak ze to môže byt výhoda pre niekoho moct to nastaviť
k metru> ako to chlapik robil, neviem - samozrejme chodil dole aj na obed
nepoznal som ich - my sme tam boli od potrubi....
k traspocketu> vsak on ma tiez len koliesko
myslim, ze 90% zvaracov, co s nim zvara ani nevie, ze nejakym pridrzanim tlacitka sa daju nastavovat dalsie veci
ja som ho mal vo verzii TIG - s ventilom a v nom sa dali este nastavit dalsie veci, dokonca aj TIG pulz v piatich nastavenich (0,5Hz, 1Hz, 2Hz, 4Hz, 60Hz)
Editoval rcp (20-09-2020 18:52:31)
rcp: Pěkná mašinka ten velký Transpocked. Nejsem zrovna ve vašem červeném týmu(myslím teď více členů fóra, ne že ti zase vykám), ale Fronius prostě umí i co se vzhledu týče. Kdysi jsem párkrát svařoval s TP1500 a vůbec jsem nechápal. Mašinka zapalovala elektrody pomalu sama, oblouk hořel nádherně plynule bez kolísání i přes moje chyby. Jak jsou na tom ty nové typy 150 a výše nevím.
Varok ten TP 180 bych řekl ,že je zase o třídu dále než jen TP1500
RCP Jo tu TP1500 s ventilem a pulzem znám bylo to na dílně a když jsi oddálil hořák tak tam byl doběh. Hořák měl jacka jako kytara. Hoření oblouku velice dobrý.
bola to moja druha tigova masina (prva bol kitin 1900LT-V)
ja som toho jacka nezapajal, a ovladal som si to len na masine
v opacnom pripade som si vzdy sktrol tym potenciometrom na horaku a bol pruser
inak bol ten horak bozsky - do pozicie - lahky ako pierko - ani si necitil, ze nieco drzis v ruke - na kurenarske a chladiarenske trubky akurat.....
(depozitar narodniho muzea praha - horni pocernice)
Editoval rcp (20-09-2020 19:56:32)
V sobotu jsem v práci navaroval kluzne plochy na tridicce WTU 315 + balík elektrod průměr 5 mi.Svarecka se ani neohreje a to stala na na sluníčku,ale je to potvora tezka,vozím ji nakladacem,díky tomu dlouhé kabely + dalkac.Vyhoda je to blbuvzdorny stroj který se dá koupit od 2000,takže bych začal s ni a vydělal bych si na TP.
RCP, na R-S ty píšťaly jako varhany s odvzdušněním, to jste vymysleli sami, nebo to bylo už v projektu?
Prechod popod vodorovne trubky mal byt podla planu, aby si tam nikto nerozbil hlavu - samotny detail odvzdusnenia uz bola improvizacia
unas boli iny umelci nerobili pistalu na organ ale peknu fujaru hore dali tenku asi 1/2 trubku peeeekne asi meter
dooolu a tam taky ventil ako byva na radiatore. cize naprv sa vyprcka voda potom to chvilku piska prdi... a potom zase tece
Iny kraj iny muzikant
ale aspon a to netreba rebrik ... je to si vo vyske 170cm nad zemou a odvzdusnenie je pohodlne.
Editoval ihlan (21-09-2020 16:54:48)
na to sa robia tie odvzdusnovacie "hrnce" - v najvyssom bode potrubia vyvaris zvrchu rury 1/2" trubicku, na nu posadis "hrniec" napr. zo 6" trubky (kus trubky a dynka z oboch stran) a z jeho vrchu potiahnes zase 1/2" trubku az k zemi - niekde v metrovej vyske das gulovy kohut
vzduch sa ti "nazbiera" do toho hrnca, a potom ho obcas tou 1/2" s gulakom vypustis von
toto funguje 100% - z vlastnej skusenosti viem, ze nemecky sefmonter nenavidi zvinovacie metre a automaticke odvzdusnovaky
PS:hladam, ale narychlo si nespominam na nejaku stavbu a nejaku fotku, co by som tu mohol dat
Editoval rcp (21-09-2020 22:40:32)
pohladaj kuchynsku linku a valkaciu dosku si uz ukazoval hrniec este nie
ale WTU je pekny furik... aby sme boli k teme mozno chalanovi pomoze pozret tvoj prenosny MAgicWave
Pohledové sváry budou pak už spíše i na rukou svářeče, né jenom o svářečce, ne?
Stránky: 1 2