SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý večer
Nevlastní niekto z vás dokumentáciu k zváračke MSP200? Prišla ku mne na opravu, podávač ide na plny kotol. Poťák je OK, zadavacie napatie ide regulovať, 3f tachogenerator taktiež ide. Mam k nej aj pripraveny extender ku kartam. Akurat vobec neviem kde si dalej to zadavacie U dohladať, kam ide spetna vezba z tacha. Vodiče niesu označene a su kvalitne opáskované. Typujem to bud na prerazeny (asi) tyristor v obvode kotvy alebo usmernovačik za tachogeneratorom.
Ďakujem
Co ti brání jak tyristor, tak můstek vyměnit. Hned budeš vědět, jestli tvá úvaha byla správná. S těmi schématy je teď docela problém. EU je označila za duševní vlastnictví výrobce, a proto je teď nutné si je právě u výrobců kupovat. Kde jsou ty časy, kdy bylo schéma u každého rádia, či televizoru, dokonce i u svářeček.
Ale třeba se někdo ozve.
Problem bolo sa najprv v mašine kusok zorientovať. Má to ešte ,,zosilovač,, za poťakom k transduktoru + regulator podavača. 4 karty + jedna velka DPS. Naštastie som si zabezpečil extender ku kartam a postupne skušal pri ktorej motor vypadne. Našiel som dve karty, s toho na jednej z nich velky trand. Odpojil som mu B a motor šlapal dalej, tak už to bolo jasne...
Ono tam povodne bolo nejake 6NU....ktore uz niekto vymenil za BCčko, majitel mal masinu vyse 10 rokov a ze pocas toho ju nikto nerobil cize opravovana bola davnejsie. Cekol som to osciloskopom, je to tam v poho. Taktiez nulovu diodu. Nehrialo to ani nic. Zvaracka uz je prec ale mala by mi prist dokumentacia ak by nieco. Masina je 75 rocnik.
6NU... to bude germaniový tranzistor . Rok 1975 odpovídá.