SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Nezabýval se někdo opravou zdroje u této svářečky , zapojení zdroje by mi ulehčilo práci . Mám vadný mosfet ,R 0 11,D 012 ,R 010 ,UC3845B. Dost poškozené spoje ,tak není moc šancí na opětovné pájení součástek.Děkuji za rady.
Předpokládám ,že schéma není ,tak by mi stačilo opsat hodnoty a typy uvedených součástek (Mosfet,R011, D012,R010) tyto součástky jsou nečitelné a jistě někdo tuto svářečku má funkční.Spoje jsou také na hranici použitelnosti ,tak nechci moc laborovat . Děkuji za pomoc
UC3845B (UC3844B) je šváb z pomocného zdroje. To je asi tak jediné s čím jde poradit (navíc jich mám doma několik z oprav jiné svářečky). Jaký mosfet je špatný na to tu nemá nikdo křišťálovou kouli, stejně jak na ty odpory... Pokud jsou to odpory kolem toho UC.., tak to hude něco podobného jako tady. Nicméně tím to končit nebude... Tato oprava stála cca 4000,- Tak nevím jestli to nebude dražší jak ta samotná svářečka...
UC3845B je jednočinný PWM regulátor. Pokud je plošňák slušně udělaný tak, že se z něho dají součástky překreslit do elektronického zapojení, je možné zkusit zpětnou analýzu. Podívat se do datasheetu U3845B třeba tady https://datasheetspdf.com/pdf-file/5460 … /UC3845B/1 Vzít z toho blokové zapojení toho integráče a hlavně potom vzor celkového zapojení zdroje a zkusit z toho identifikovat součástky a zkusit překreslit schéma na tom plošňáku. Řada UC384x je jednoduchá a i zdroje s nimi nejsou nijak složité. Navíc je hodně rozšířená a vedle datasheetu bude spousta zapojení s UC384X dostupná na internetu.
Jinak jednotlivé obvody UC384X se liší počtem vývodů a pouzdrem, třeba UC384xB je osmivývodový SO8 , UC384xD1 je osmivývodový 8-SOP, UC384xN je osmivývodový 8-DIP. UC384xD je 14 vývodový 14-SOP