SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím všechny zainteresované profesionální přispěvatele a svářeče. Zároveň prosím o radu. Stal jsem se hrdým majitelem TIG svářečky Selco genesis 1700 TLH. Chtěl bych se naučit trošku pracovat i s TIGem neb jsem zatím tigem nepolíben. Ale bohužel nemám origo hořák, jen škrtací. Svářečka má HF zapalování, proto bych si chtěl dodělat spínač na hořák. Bohužel nevím jaké je rozložení pinů na panelu a jejich příslušné funkce. Servisní manuál sice mám, ale nejsem v tomhle kovaný. Pracuji jako zdravotní sestřák na IPCHU v Olomouci. Nemá prosím někdo schéma se zapojením příslušných pinů? Pročítal jsem forum horem spodem, ale tohle nenašel. Za jakoukoliv radu budu vděčný.
Bosin napsal(a):
Zdravím všechny zainteresované profesionální přispěvatele a svářeče. Zároveň prosím o radu. Stal jsem se hrdým majitelem TIG svářečky Selco genesis 1700 TLH. Chtěl bych se naučit trošku pracovat i s TIGem neb jsem zatím tigem nepolíben. Ale bohužel nemám origo hořák, jen škrtací. Svářečka má HF zapalování, proto bych si chtěl dodělat spínač na hořák. Bohužel nevím jaké je rozložení pinů na panelu a jejich příslušné funkce. Servisní manuál sice mám, ale nejsem v tomhle kovaný. Pracuji jako zdravotní sestřák na IPCHU v Olomouci. Nemá prosím někdo schéma se zapojením příslušných pinů? Pročítal jsem forum horem spodem, ale tohle nenašel. Za jakoukoliv radu budu vděčný.
To je jak na Porsche doklepávat kapotu z Dacie Když už máte pořádnou svářečku, dokupte k ní hořák, který tam patří.
No děkuji za odpověď. Ač pobavila, přesto je to je jak nabízet mrtvému kabát. A že už jsem těch mrtvol v práci za těch 23 let co to dělám viděl nepočítaně. Nicméně chci se to nejprve naučit. Proto jsem zvolil tuto variantu s dotazem, zda-li by někdo neznal odpověď na můj dotaz. Notabene origo hořák by mě stál stejně jako ona svářečka. Proto bych chtěl poprosit o fundovanější odpověď.
sel bych cestou koupe pedalu. Stejne je to nejlepsi zpusob jak pracovat s TIGem. Nechapu ze se to tady vic neprosazuje.
Máš recht. Ono by se to prosazovalo, ale když blbej neznačkovej pedál stojí polovinu toho, co, ehm, svářečka z Lídlu ....
Nemluvě třeba o pedálu ke značkovejm strojům, třeba EWM, kterej stojí jak dvě ty lídlovky.
Včera jsem vařil hliník, stál jsem na štaflích, takže jsem musel používat jen tlačítko na hořáku, a byl to hroznej opruz. Furt to nešlo, a pak to najednou šlo moc .... .
Ja koupil vsechny pedaly na Aliku i na Pegase za cca 2000. Jen musis koukat aby to melo konektor o spravnem poctu pinu a pak si kdyztak jen prehazis draty. Na toho pegase sem ani zadnou upravu nedelal. A to myslim kovove pedaly zadny plastovy mrdky.
Editoval CIJOML (13-07-2020 14:04:42)
Mám kabel s konektorem stejným jako je na svářečce + bastl tlačítko tango. Pro naučenení mi to plně postačilo.
Stránky: 1