SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Jakou dát povrchovku stabilizátoru, někdo to komaxituje, někdo zinkuje, lakuje. Je to pružina.
Komaxit popraska. Lepsi je pruznejsi barva. Alkyton?
Na motorkářích.cz teď někdy řešili stříkání pružin a komaxit tam zmiňovali jako funkční, asi by to tam šlo ještě najít
tady to je, jestli ti to k něčemu bude https://www.motorkari.cz/tema/?t=215492
Editoval jees (13-03-2020 21:43:38)
Takže komaxit, díky, četl jsem si ty motorkáře
Spíš si zjisti v lakovně vypalovací teplotu prášku, jestli ji ta pružina snese a třeba se nepopustí. Podle typu prášku a nastavení sušky tam může být i 200 - 220 st C a možná i víc.
Jinak pružiny se moc nelakují a pokud ano, používá se co nejtenčí vrstva barvy, jaká je možná. Protože při pohybu pružny čím tenčí vrstva barvy, tím víc drží a méně praská.
Ide to aj bez farbenia. Je možné na povrchu kovu vytvoriť vrstvu kysličníka železnato-železitého pomocou starej zbrojárskej metódy. Je to veľmi odolná vrstva ale metóda je dosť prácna a náročná na čas.
Pružiny se na motorkách lakují úplně běžně a ničemu to nevadí, dnes už asi moc nelakovaných pružin na nových strojích nebude. Já to mám lakované i na enduru, natož na silnici, tam by nějaký metrosexuál bez barevné pružiny nepřežil
Pořád ale platí, že ta vrstva barvy musí být nanesena s ohledem na to, že se ten povrch pružin hýbe. Tudíž raději tenká vrstva než silná a některé druhy barev se možná na lakování pružin vůbec nehodí.