SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Znáte někdo tuto řezačku s AG60?
https://www.ebay.com/itm/LGK-60-DC-Inve … 3532038834
zaujimave ze to nema koncovku na pripojenie na siet...istic ktory je na jej celnom paneli ma hodnotu 63A !!! to sa mi zda byt absurdne vysoka hodnota ked podla stitku na zadnej casti by to mal bez problemov zvladnut 25A istic (teoreticky 20ka) nepoznam tu plazmu ale aj udaj 380V je na dnesnu dobu trosku zvlastny
U číňanů je zvykem čísla řádně nafukovat, takže se musí někdy vydělit až dvěma.
Jako hlavní vypínač asi dobře dimenzovaný...
Editoval j.bill (21-02-2020 08:57:14)
Ta plazma je na 1f ne na 3f 7,9 kW cca 35 A
istic/spinac na celnom paneli je 3F,na zadnej strane pri vyvodke napajacieho kabla je 3x380V,na stitku je pisany odber z 380V 12-15A,ale pripojovaci kabel je 3X2,5 ! na odizolovanej casti napajacieho kabla je vidiet 3 vodice,cierny,cierny s hnedou zmrstovackou a modry...zeby stroj vyuzival medzifazove napatie 400 (380)...som s toho zmeteny
Honza007 napsal(a):
Ta plazma je na 1f ne na 3f 7,9 kW cca 35 A
to asi ne...
Podobná china Stamos má psáno:
Plazmová řezačka - 60 A - 400 V
Vstupní napětí
400 V, 3-fázové
Vstupní proud
8,2 A
Vstupní výkon
max. 7,2 kVA
Řezací proud
20 - 60 A
Tloušťka řezu
22 mm
Rozměry (DxŠxV)
54 x 20 x 37 cm
Hmotnost
17,5 kg
Rozměry zásilky (DxŠxV)
72 x 42 x 30 cm
Přepravní hmotnost
26 kg
https://www.eprumysl.cz/plazmova-rezack … 00-v#tb1=2
Jestli to nebude stejný případ.
Dříve se u nás také značilo 3x380V. Ty tři vodiče (2,5mm2) jsou zřejmě fázové, střední vodič tam není a ochranný se připojuje na kostru, kde je pro něj zvlášť připojovací bod (zem).
prv si mal v 3f zasuvke 380 ale teraz 400V takze ak je idaj na plazme pravdivy nikto ni nezaruci je ti bude normalne pracovat aj na 400V teda skor ako dlho !
na privodnom kabli je jasne napisane ze su tam len 3 vodice to si ale protireci zo zapojenim na 3f tam potrebujes aspo 4ry
cena je zaujimava ale osobne by som radsej kupil daco z polska Magnum alebo daco podobne https://allegro.pl/oferta/przecinarka-p … 8742927820
alebo kup tuto AG60ku a daj potom vediet ako si dopadol
pavol.sk napsal(a):
prv si mal v 3f zasuvke 380 ale teraz 400V takze ak je idaj na plazme pravdivy nikto ni nezaruci je ti bude normalne pracovat aj na 400V teda skor ako dlho !
na privodnom kabli je jasne napisane ze su tam len 3 vodice to si ale protireci zo zapojenim na 3f tam potrebujes aspo 4ry....
To je nesmysl jak noha! Ty 4 vodiče ani nekomentuji. K napětí:
Podívej se třeba na parametry u nás prodávané a momentálně vyprodané, obdobné, asi nejlevnější, Sharks CUT 60:
Technické specifikace:
napětí/frekvence: 380V/50Hz
jmenovitá vstupní kapacita: 11 kVA
jmenovité výstupní napětí: 104 V
jmenovitý výkon: 20 - 60 A
napětí naprázdno: 104 V
pracovní cyklus: 60%
zatěžovatel: 60% = 60 A, 100% = 46 A
účinnost: 85%
účiník: 0,93
max. řezná tloušťka: 20 mm
tlak vzduchu: 0,5 MPa (= 5 bar)
třída izolace: F
ochranná třída: IP21
funkce: Hot Start, Antistick, Arc Force, Soft Start, HF
rozměry: 540x300x400 mm
hmotnost: 19 kg
příslušenství: hořák HF, zemnící kabel, maska, manometr, redukční ventil, kladívko/kartáč, spojovací technika
https://www.svartop.cz/svareci-technika … ks-cut-60/
Řekni mi, jak je možné, že ji prodávají? Vždyť je u nás přece 400V!
To mě spíš zaráží na co je plasmové řezačce z odkazu j.billa funkce hotstart, arcforce. To že je napsáno 380V neznamená, že to na 400V nebude fungovat. Ale je jasné, že to není určeno pro náš trh. Jistič je místo spínače a je 3f, Na kabelu jsou uvedeny jen 3vodiče a také na snímcích na ebay koukají z kabelu dva černé a jeden zelenožlutý. Takže to bude asi jen na 2fáze.
Takze to bude trosku dobrodruzstvo tam nasrobovat zastrcku a strcit to do siete?
Hadam nam este napise, ako to nakoniec dopadlo.....
Editoval rcp (22-02-2020 09:38:26)
Měl by se dát 4kolík.
Normalne to bude fungovat na 400V ano vyuziva medzifazove napatie, tym padom mensi odber prudu pri rovnakom vykone, res vecsi vykon ako plazmi na 230V.
preco sa snazim takymto "varok" typom vobec radit...
pavol.sk napsal(a):
preco sa snazim takymto "varok" typom vobec radit...
Jen se nečerti! Možná jsem Tě s těmi čtyřmi vodiči špatně pochopil (pokud ano, tak se omlouvám), ale jestli 400V nebo 380V AC je v podstatě jedno. To je cca 5% rozdíl, což je zanedbatelné. Radu nehledám, jen zkušenost s tímto typem. Pro někoho by to mohla být výkonnější varianta k levným china plazmám typu Lidl, Berlan a spol. které jsou s horším hořákem. (PT-31 vs AG-60)
Editoval j.bill (01-03-2020 09:57:08)
Samito nezda kondiku na 400v
si sa nepochvalil ze si ju kupil...za tie prachy to bola lakava ponuka,funguje tak ako ma ?
Treba pozriet ako su zapojene kondiky tie 400V ak su vseri bude to na 400V. Potom su tie mostiky paralelne a usmernuj napatie medzi 2fazami. Ono an8 8na moznost velmi nieje.... Treba pozriet.
Zdrojová deska vypadá takto:
1,2,3 - připojovací konektory fázových vodičů
Bílá- usměrňovací můstky a relé
Ako na to pozeram nedava to velmi zmysel aby to bolo zapojene systemom 2f a N. Skor to vyzera na ze ide z 3f. Jetam nejake trafo na napajanie elktroniky nema scitok ze je na 400V
Na stiyku je tiez napisame 3f privod, ale ver cinskym stikom.
Ventilator je odkial napajany? Zvykol byt na 230V
Editoval Atlan (01-03-2020 07:02:06)
Co vidím, tak to vidím, že to je zapojeno mezi fáze, z můstků je využita jen polovina. Chybí mě tam jen odporový dělič zapojený paralelně ke kondensátorům.
To jsem nepochopil. Jak je z můstků využita jen polovina? Každý přece usměrňuje 400V mezi dvěma jinými fázemi. Ventilátor je na 220V. Je tam trafo- viz fotky. Všechno ukazuje na zapojení 3x380(400)V.
Píši, že co vidím. Vidím, že na elektrolyty vedou od usměrňovačů jen dva spoje. Ta polovina můstu, to jsem se unáhlil. Kdyby byly 3f, taky by buď vedl jeden od 3f můstku, nebo 3, kdyby byl můstek tvořen diodami, nebo půlmůstky. Takto se mi to jeví. Možná jsem ovlivněný tím, co jsem viděl na kabelu- 2x černý+PE. Když jsi připojoval zástrčku, tak byly 3f? V každém případě, ať to je na 2f, nebo 3f, je to lepší než je 1f.
Poznámka k tomu: moc by mě nepřipadlo logické zapojovat jen 2f, když u využití 2f, nebo 3f budou stejné kondensátory a lišilo by se to jen usměrňovacím můstkem .
Rozpaky ve mě budí kondenzátory pouze na 400V.
To neris ze su na 400 V su zapojene v serii a je tam odpor aby na nich bolo rovnake napatie tj polovicne.
Podla vsetkeho to ma behat na 3F plus PE vodic na kostru stroja. Preto je tam to trafo z 380 na 220V pre ventilator.
Na kondikoch bude 565V res polovica na kazdom.
Schvalne ake farby ma privodny kabel?
Editoval Atlan (01-03-2020 14:40:03)