SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, dobrý večer všem,
chystám se vybrat první Ceočko pro takové ,,hobby,, využití - práce kolem domu a auta typu svaření profilů na plot, svaření okapů, povaření výfuku u auta a podobné, nic na zakázku..nepojede den v tahu max 2-3 do týdne a jen ocel. Kousek od baráku mám možnost vzít starou poctivou WLSP 315 bohužel bez lahve ale s hořákem a kabely a posuvnou jednotkou KIT2-4 za 13K, ale rád bych věděl vaše názory co vzít za jiný stroj kolem téhle částky. Pokukuju i po TIGu ale pro moje využití je to asi zbytečné.
E: mám 230V i 400V k dispozici
Děkuji moc všem za radu.
Editoval Vojta991 (09-02-2020 20:45:30)
Za mě je tento stroj už dávno za zenitem. Ale jestli máte půl garáže nebo dílny volné, proč ne.
Na to je nejlepší multifunkce kolem 200A, pokud máš jistič 20A na 220V tak klidně i 1f stroj, některým mašinkám stačí i jistič 16A/C. Na trhu je toho mraky, je celkem jedno jakou barvu má krabice, uvnitř je stejně Čína. Osobně mám odzkoušený značky Weldman, Ideal, Magnum, GcP a Jasic a všechny chodí perfektně. Weldman MidiMig 220 a Magnum Mig 208 Alu používám skoro denně už 3 rok a šlapou na jedničku. Mám možnost občas vařit i s mašinama co stojí jak nová Fabia, ale že by v tom byl extra rozdíl nevidím.
Pokud tě nenapadne nějaká blbost a nekoupíš obchoďáckou jebku typu Gude, Einhell a podobně tak budeš spokojenej.
Od kdy se okapy svařujou ? ani by mě nehlo.
Spíš jen zavařit dírku sem tam..30 let je 30 let byl jsem spíš levou upozornen na stroj PM-IMG-220T POWERMAT..radeji nebudu vkládat odkaz..co třeba něco takového pro moje účely ?
Ani dírku !!!
Editoval pafik1605 (11-02-2020 08:54:52)
Kde klempíř nestačí silikon se natlačí.
Lepší je koupit nové pozink roury stojí to pár korun, nebo nerez a je to na věky pokud to čmoud neukradne, je to levnějíší než měd .
Možná chce Vojta991 zkusit na těch okapech MIG pájení?
To zas ne mig pájení ono před zimou když je budeš na jaře měnit a je jim 40 let a je to ještě ke všemu na garáži tak se nechce dělat žádný velký akce
Pokud chceš kupovat svářečku na vyvařování rýn (okapů), tak rači za ty peníze kup nové rýny (okapy), protože ať koupíš svářečku jakou chceš, tak to nevyvaříš...
Nene na okapy vůbec to byl spíš blbej priklad..na jaře jdou nový bude to na auto a věci kolem baráku typu zábradlí plot..hobby
Vždyť tady jsou desítky stejných témat. Taky jsem se zeptal, ale člověk buď musí riskovat a koupit něco ještě pořádně neošahaného, nebo něco ověřeného. Těch chválených mašinek tady pár je, dokonce tady někde p. Ihlan udělal pěkný seznam, tak co řešíte?
Zapomeňte na mig pájení. Vyžaduje argon.