SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Všude čtu jak je to jednoduché, ani trubka se nemusí vyřezávat, stačí jen redukce na závit. Obvolal jsem v okolí asi pět dodavatelů a nikdo nechce do přinesených CO2 lahví argon přepustit Doporučte mi někoho v JM kraji, nejlépe okres Znojmo, kde seženu Argon do CO2 lahví. Díky
S přepouštěním argonu do CO2 lahví (hasičáků) je problém. Jednak je na lahvi jiný závit a hlavně - láhev je zkoušená na nižší tlak. Hrozí tedy nebezpečí destrukce. To si nikdo na triko nevezme.
Ano jde to, ale ne oficiálně. Navíc se musí upravit tlaková pojistka na originálním ventilu, která prdne u cca 60-70BAR. Céóčko totiž větší tlak neudělá v tom hasičáku (je tam kolem 50BAR). Pokud máš ještě starý hasičák na test do 190BAR, tak si tam nech dát max 150BAR Ar, pokud máš novější typ testovaný na 250BAR, můžeš mu dát maximálku, která jde z plné nové velké 50l láhve a tam se dosáhne tlaku max 170Bar (rozdělení kapacity)...
Obojí je ovšem na vlastní nebezpečí...
Asi tak no...
Můžu se zeptat na smysl takové akce, když flaška Argonu stojí 2000kč?
Osmilitrová dotovaná s 200 atm. argonu stojí 3 tisíce, ale jinak mi to stejně připadá být ptákovina. Leda by měl autor někoho, kde by to mohl plnit pravidelně a zadarmo.