SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
PepaM napsal(a):
Zdravím, vím, že se možná opakuji. Rád bych pořídil svářečku pro svařování obalenou elektrodou. Jedná se opravdu o občasné hobby práce několikrát do roka, kdy potřebujeme občas svařit jednoduché konstrukce. Jsem laik - jde o to, že jsem schopný sehnat někoho, kdo svaří, ale obvykle nemá svou svářečku. Konstrukce jsou obvykle z jeklu o rozměrech cca. 20x20 až nějakých 80x40, případně využíváme plechy. Síla materiálu je 2-5 mm. Z podstaty vyplývá, že nechci utratit majlant, ale zase nechci koupit nějaký šmejd, který popsané práce nezvládne. Určitě raději invertor kvůli hmotnosti, abych mohl stroj přesouvat dle potřeby. Díky za radu, co by se dalo koupit.
PS: prosím odborníky o shovívavost :-)
Já bych řekl, že popsané práce zvládne všechno, co se nabízí k nákupu, mimo těch už doslova extrémně šmejdovských. Svařovat 2 mm je už trochu problém a musí se nacvičit na nějakých odpadech, vyšší tloušťky v pohodě
Takže záleží, kolik do toho chceš vrazit peněz a jak si ochoten se natrápit s nějakou levnou verzí.
A jak jsi ochoten riskovat problém v případě poruchy v záruční době nebol i jestli vybereš levnou od prodejce, který v případě poruchy bude problémový nebo se smíříš s podobným invertorem s cenou případně o nějakou tisícovku vyšší, ale s prodejce, který reklamaci vyřídí hladce a rychle.
Musíš se prostě rozhodnout sám a i když si tady všechno o výběru přečteš, bude to tvůj výběr a tvoje riziko.
A ještě další věc, invertor je elektronika a ta stárne, i když se nepoužívá a leží někde v regálu. Na rozdíl od dobře udělaného trafa. Je s tím třeba při uvažování ekonomiky takového nákupu počítat.
ctiteljan napsal(a):
Adamw140 napsal(a):
Tig neumim je na to potreba fura casu a ten nemam. Elektrody vozim v aute a kdyz je problem hned se sypou zlataky. Mokrou elektrodu na chvili prilepim a pak vari dobre.
Jo je to pomalejší zase oto preciznější a lidi ochotněji platí i za píčoviny. nedavno mi chlápek strčil pětikilo za ovaření 22trubky k výfuku pod uhlem , zabralo to tak 15minut a nemusel to ani brousit leštit prý ta črveno zlatá se mu na sváru líbí
Nechci ti brat iluze o vyhodnem kseftu ale kdykoliv sahnu pro svarecku tak chci litr. Radeji jsem kdyz varit nemusim ale spousta lidem prijdu jeste levnej.
Adamw140 napsal(a):
ctiteljan napsal(a):
Adamw140 napsal(a):
Tig neumim je na to potreba fura casu a ten nemam. Elektrody vozim v aute a kdyz je problem hned se sypou zlataky. Mokrou elektrodu na chvili prilepim a pak vari dobre.
Jo je to pomalejší zase oto preciznější a lidi ochotněji platí i za píčoviny. nedavno mi chlápek strčil pětikilo za ovaření 22trubky k výfuku pod uhlem , zabralo to tak 15minut a nemusel to ani brousit leštit prý ta črveno zlatá se mu na sváru líbí
Nechci ti brat iluze o vyhodnem kseftu ale kdykoliv sahnu pro svarecku tak chci litr. Radeji jsem kdyz varit nemusim ale spousta lidem prijdu jeste levnej.
Tak nebyla to moje svářečka, ani můj plyn, ani moje elektřina a ješte jsem tech 15 minut dostal zaplaceno od zaměstnavatele. To mi bylo blbý si říkat o litr
Ji takhle no pak bych to asi tady nepsal aby to necetli spatne oci...
Adamw140 napsal(a):
...... tak chci litr. .....
Člověče, ta játra, ta ti musejí všichni závidět.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat jaký názor máte na svářečky Dnipro-M? Ted jsem objevil kamenou prodejnu v Hradci Králové. A samozdřejmně je prodavači vychvalovaly. Ale řekl jsem jim že si to promyslím. Jsem svářeč amatér (lepič) Tak bych nerad koupil zajíce v pytli. Děkuji za radu