SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj pár let jsem tu nebyl potřeboval bych poradit s výběrem nějake svářečky.Náš trh je přesicenej všelijakejma čínama atd,ale všiml jsem si ted,že i česky výrobce jako je omicron a kuhtreiber dělají take tyto svářečky potřebuji silnou která je schopná vařit hliník na 100% 200A takže koukám po těch 315A. V prácí máme magic wafe od froniusu naprostá spokojenost a líbila by se mi u mě v garáži jenže cena je moc vysoká. Sem tam se objeví třeba MW 3000 za cca 60 až 80t na bazaru,ale ty jsou hned pryč sám si říkám že starší fronius nebo Esab,Kempina atd bude asi furt lepší než něco nového do 60t nové. Díky za názory. popřípadě neprodáváte někdo nějakou mašinku. Koukám že bazar tady je zrušenej škoda.
Zkus se podívat na něco takového https://fachowiec.com/sklep/pl/products … sgt18sc_4m - zatěžovatel kolem 250A/100%. Případně o něco dražší https://www.naraditechnik.cz/svarecky-t … er-fantasy - zatěžovatel 380A/100%
Jsou to velmi spolehlivé stroje v USA prodávané pod značkou EVERLAST Sám mám JET TIG II a nemůžu si stěžovat... Mám k tomu vodní hořák a v pohodě svařuju hliníky až o síle 10mm...
Vzhledem k tomu čím svařuješ v práci máš možnost porovnáni. To se těžko přirovnáva, co? S tím Ti asi nikdo neporadí. Já mám doma tu M W 2200 a vím ,že i v důchodu se budu mít čím bavit. M W je už hodně stará a pořád top. Mi to dává na hlíně nějakých 170 amp a držet hořák čtyři minuty při takovém proudu je slušný výkon. Kamarád si koupil 3000 je o ranec dražší ale nevím ,či je to zase tak poznat v domácích podmínkách. Pro mně je důležitější provoz na montáži a tudiž 230 volt.
pat: co je na tom těžkého držet 170A 4 minuty? Pochopím to u plynem chlazeného hořáku, kdy je za tu dobu krásně nažhavený, ale u 18 vodníka? Tam je zatížitelnost ~270A/100% u AC (u DC dokonce až 380A). To nemůže v ruce být poznat...
pat nema vodne chladenie k magic-u.............
To nemám ale i tak mám pocit že se tady bavíme o stroji. No a já snad déle než čtyři minuty v jednom tahu v životě nesvařoval.Zase tady tady na foru seženeš plány na chlazení z flašek od okurku,takže problém vyřešen. Musí si pořídit chlazení
rcp: v tom případě OK. Jak som písal, tam už to trocha "horí" v ruke. S vodníkem problém není...
pat: A co je teda na stroji jiného za ty 4 minuty? Nehledě na to, že svařovat 4 minuty v kuse je trochu nereálné... To by měl ten svár minimálně metr...
A co se týká vodního chlazení, tak je to naprosto jednoduchá věc, která se s novými věcmi dá vytvořit za cca 5000,- (mě moje stálo cca 1000,- podařilo se mi koupit originál čerpadlo na aukru za 500,- )
Reliku já jsem právě psal že déle asi nikdy nikdo vařit nebude .Já jsem tedy vařil ale migem. Jinak už jsem se koukal na ty Poláky co tam máš reklamu jestli nemají chlazení a to ,že máš chlazení za tisíc. Nikdy jsem neřekl že neumíš hold jsi šikovný,já bych ho musel koupit.
Kesam napsal(a):
Ahoj pár let jsem tu nebyl potřeboval bych poradit s výběrem nějake svářečky.Náš trh je přesicenej všelijakejma čínama atd,ale všiml jsem si ted,že i česky výrobce jako je omicron a kuhtreiber dělají take tyto svářečky potřebuji silnou která je schopná vařit hliník na 100% 200A takže koukám po těch 315A. V prácí máme magic wafe od froniusu naprostá spokojenost a líbila by se mi u mě v garáži jenže cena je moc vysoká. Sem tam se objeví třeba MW 3000 za cca 60 až 80t na bazaru,ale ty jsou hned pryč sám si říkám že starší fronius nebo Esab,Kempina atd bude asi furt lepší než něco nového do 60t nové. Díky za názory. popřípadě neprodáváte někdo nějakou mašinku. Koukám že bazar tady je zrušenej škoda.
Mohu nabídnout Merkle 420W AC/DC .Poslal jsem vám to mejlem ale jako odpověd přišel hromadnej email s odkazem na nějakej hezkej vir xD
Rellik napsal(a):
Zkus se podívat na něco takového https://fachowiec.com/sklep/pl/products … sgt18sc_4m - zatěžovatel kolem 250A/100%. Případně o něco dražší https://www.naraditechnik.cz/svarecky-t … er-fantasy - zatěžovatel 380A/100%
Jsou to velmi spolehlivé stroje v USA prodávané pod značkou EVERLAST Sám mám JET TIG II a nemůžu si stěžovat... Mám k tomu vodní hořák a v pohodě svařuju hliníky až o síle 10mm...
To vypadá hodně dobře mohl bych nějaké fotky swváru popřípadě video?
To je divné meili mi normálně chodí skuste znovu díky rád bych koukl co nabízíte.
Juggernault napsal(a):
Kesam napsal(a):
Mohu nabídnout Merkle 420W AC/DC .Poslal jsem vám to mejlem ale jako odpověd přišel hromadnej email s odkazem na nějakej hezkej vir xD
Tak vaří to stejně jako jiná nevím co bych na videu nahrál xD odzkoušet není problém. Poslal jsem ještě jednou email na kesam@seznam.cz co máte vyplněný tady v infu.
Na tu jsem koukal a mám pocit že jsme spolu i mluvili po telefonu pokud jsi měl na prodej i toho magic wafa. 3000
Juggernault napsal(a):
Tak vaří to stejně jako jiná nevím co bych na videu nahrál xD odzkoušet není problém. Poslal jsem ještě jednou email na kesam@seznam.cz co máte vyplněný tady v infu.
Magic Wafa jsem zatím neměl xD
Magic wave
To jsem pochopil ale neměl , takže po telefonu jsme spolu nemluvili.Na email nikdo neodpověděl takže to nejspíš skončí někde ve spamu xD
Mašina má knoflíky a někdo radši ty LCD jako májí Froníci.Čína to není a přenosný moc taky ne prostě ke stolu a vařit xD
Je to insquare 420
Něco je k tomu třeba
https://www.merkle.de/fileadmin/user_up … q=Insquare
http://www.merkle-tabor.cz/data/1_118_T … aure_D.pdf
https://www.manualslib.com/manual/13828 … tml#manual návod .
Asi nakonec nasaju novou.
Tak ve středu dovezou JET tig II 500 :-)
Tak sem doufám hodíš porovnání s MW, to by bylo fajn.
A není to trochu neporovnatelné?
Dělám v práci na Alfa in 200 ac dc a doma mám MW vaří to opravdu jinak. Ani ne tak na DC ale AC je tam dost rozdíl Oblouk je znatelně klidnější vyrovnanější.
A máš v práci toho Pegas, nebo tu vyžší řadu Alfin. Ptám se, poněvadž
o tom Alfin 300 acdc uvažuju.
Jinak k tomu srovnání - nikdo asi nepochybuje, že Fronius je lepší než Jet tig, jen mě zajímá názor profíka, v čem přesně. Porovnat to samozřejmě jde.
Je to ten Alfa in 200 ac dc . Jeví se mi to takové vyhlazenější, klidnější oblouk .Jako u AC . U DC je to vcelku v pohodě. Třeba na froniku mám vždy lesklou čistou kalotu,co se mi u Alfy nestáva .Také oblouk mi hodně líta a u froniku mi připadne hodně stabilnější. Jako zavařím tím i tím . Také matroš se různí
Pate, jaké elektrody používáš na hliník?
Mám raději zlaté.