SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, chtěl bych se zeptat, jaký může být okraj u laseru mezi výpalky. potřebuji výpalky o rozměru 40x25mm , materiál musím koupit z přířezu ne z celé tabule. Chtěl bych vypočítat nejlepší rozvržení formátu přířezu. Děkuji
Aka hrubka?A kolko ich potrebuješ?
Pro programátora konkrétního laseru brnkačka na 10 minut. Okraje tabulí jsou deformované po předchozím střihu velké tabule (stlačené), proto se podle tloušťky plechu nechává okraj. A taky kupodivu kvůli manipulaci s budoucím zbytkem. Také je otázka, jak má příslušný stroj nastavenou přesnost dorazů pro základní uložení tabule plechu. Takže nelze odpovědět obecně.
Ja som kedysi vyrabal stmene a krokodily na uchytavanie anten. Tie ozubene krokodily som navrhol na rezanie laserom tak, ze jeden rez bol krajom dvoch dielov. Vo firme kde mi to rezali na mna pozerali ako na debila, ale nakoniec to rezali tak ako som to chcel a usetril som kooopec materialu a penazi na polovicnej dlzke rezu laseru.
Ale material som osobne nekupoval, ten dodala firma co rezala laserom.
Editoval vyrobca (12-03-2019 18:01:49)
Výpalek má výšku 37mm a tloušťku 4mm, jde mi o to,že přířez má formát 4x40x500mm . tak by okraj 1,5 mm na každé straně je málo. Jestli by byl lepší přířez 4x50x500mm . Ocel je dosti drahá , tak mi jde o minimalizaci odpadu
Nevím kde to necháváte řezat ale všude kde jsem nechal řezat ať vodou nebo laserem mají svuj materiál skladem a nic extra se nepřipláci.
Stejně jako bych těžko scháněl odřezek 80mm plotnu nerezu na řezání vodním paprskem kousek 30x100cm co si zrovna vzpomenu ale měli ho tak to nařezali ...
Editoval Juggernault (13-03-2019 12:00:44)
Jde o to že potřebuji vypalky z nástrojové oceli D2 . Kterou těžko někdo má právě skladem...
jakobt napsal(a):
Jde o to že potřebuji vypalky z nástrojové oceli D2 . Kterou těžko někdo má právě
skladem...
Tak to nie,ale keby si potreboval s obyčajného matrošu tak sa ozvi.
Tak tam kde řežou drátem xD
Už jste kontaktoval nějaké firmy s laserem nebo jen tak testujete varianty? Každá firma k takové drobnosti přistupuje jinak. Někde ale nástrojovky odmítají laserem řezat.