SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Juggernault napsal(a):
Divný že značkový co hrnou 400A 500A mají vypínače normální a drží
Tyto vypínače ale nespínají silový proud přímo ale přes rele.Například stykač,ssr rele a podobně.
jao napsal(a):
Rellik, na tých strojoch sú asi vypínače. Vyzerajú ako ističe, ale nemajú funkciu ochrany....
Já teda nevím ale tohle je 60A jistič ve třídě C.
Na stránkách je pak popis jako jistič i spínač, takže možná bude trochu jinak stavěný... https://www.chintagent.com/product/chin … ir-switch/
Ten JET II má to samé, jen jednofázové a na 32A D... Takže bych řekl, že je to zároveň jistič, který ovšem nejspíš nemá nikdy šanci vyskočit... https://rellik.rajce.idnes.cz/JET_TIG_I … 160421.jpg
Má, když někdo nechtíc vyzkratuje šňůru, třeba mu na ni spadne něco kovového a ostrého.
varok: to ale zkratuje před tímto jističem, takže vyletí v domě, tomuto to bude úplně jedno... A i kdyby se něco zkratlo ve svářečce, tak první vyletí ten slabší. U tohoto 60A vyletí jistič 32A pro rozvod 400V a ten 60A "vypínač" na 99,99% zůstane zapnutý...
To je vlastně pravda, ale proč tam dávají tak hrozně silný jistič to taky nechápu. Všude na svářečkách se šetří a tady úlet.
Rellik, ospravedlňujem sa naozaj tam je istič. Keby si nedal foto, tak by som sa s Tebou asi hádal :-).
Cena rovnakej prúdovej charakteristiky ističa a vypínača je už skoro rovnaká. Rozdielny je počet cyklov a v tom víťazí vypínač. Ale v tom CHNT na 60A je elektrický/mechanický lifetime 4000/20000 cyklov, takže to tú zváračku zrejme prežije.
jao nemusíš je omlouvat A jak píšeš záleží na počtu zapnutí a vypnutí... A že těch cyklů je...
Varok: no přeci místo vypínače... A silný je kvůli tomu aby nevypl při zapínání... A montují je nejspíš hlavně k vůli tomu, že tam celkem jednoduchá montáž...
waltr Tak třeba Kemppi KM500 (invertor) má jen 3F 35A vypínač Kraus & Naimer bez sofstartu protože ho nepotřebuje.
Merkle mají normalní 3F vypínač značku netuším + sofstart
Fronius taky atd.. atd..
Ale je možné že ten vypínač stojí víc než Číňana 60A jistič
No při tom spodním svaru jsem tu korbu zase hezky vytíral monterkami
jao: hořák je celkem slušný. Mám jeden takový na testy.
Pro hliník se dává teflonový bowden (pro občasné použití není nutný), kladka by měla být ve tvaru U (taky není nezbytná) a špička klasika pro daný průměr... Ono těžko použiješ špičku 0.8 pro 1 drát...
Ja ti neviem, nebojis sa ze to urves, ved je to z plastu.
Neni lepsi pouzit klasiku rychlospojky kovove na tla.vzduch? Levne ,odolne,dostupne....
Fľaša na ležato s kvapalným CO2?To je to isté ako použiť fľašu so stúpacou trubkou.Preto to zamŕzanie.
Ikovlabs napsal(a):
Neni lepsi pouzit klasiku rychlospojky kovove na tla.vzduch? Levne ,odolne,dostupne....
Na tom Spartusu je originál rychlospojka už od výroby... Nemusí se nic předělávat...
Kovové koncovky na těch točených vzduchových hadicích mají problém s životností, dost rychle přestávají těsnit a to u CO bude problém s výdrží lahve a cenou za plyn
my používáme profi rovné hadice a i tak se koncovky vymačkají a netěsní, jedna věc je, že uniká potom plyn a druhá možnost přisávání vzduchu. Ale my to nemáme napevno, a ty koncovky se různě ohýbají a natahují
Tento zákon zafungoval v pátek, v poledne zkušební svar, vše OK, večer příprava - a lahev byla prázdná (podle budíku tam bylo asi 1/3)
Rellik napsal(a):
Ikovlabs napsal(a):
Na tom Spartusu je originál rychlospojka už od výroby... Nemusí se nic předělávat...
Neviete náhodou kde sa na Slovensku daju zohnať rychlospojky. Vlastim tak isto Spartusa . A rychlospjku som dostal len jednu nejakú Parker rectus typ 21. Potreboval by som este jednu. Alebo nejaku inú alternatívu. Mám dve fľaše a je to otravné prehadzovať hadičku.
Immo, sháněj Rychlospojku mini DN5. Jsou zaměnitelné- pasují do sebe- i jiných výrobců (Luedecke, Festo a p) Určitě je na SK seženeš.
Vďaka za radu to som potreboval nebol som si istý či je to dn5.
Třeba tady https://www.gms.cz/spolecnost/prodejni-sit
ale moc přehledný to nemaj. Myslím ten slovenskej zástupce.
Editoval pafik1605 (19-10-2020 11:14:41)
Na SK v LM Tomitech jsem zatím sehnal vše co jsem potřeboval. U GMS v Pardubicích kupuji.
Famater napsal(a):
Na SK v LM Tomitech jsem zatím sehnal vše co jsem potřeboval. U GMS v Pardubicích kupuji.
Taky je miluju
jao napsal(a):
Cez víkend som potrápil v týchto teplách Spartusa a polepil niekoľko výstuží do nosných stĺpov.
Musím povedať, že lepšia elektróda na roxor ako E-B 121 snáď ani nie je.
Je, EB-123. Přímo doporučená na roxor