SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
DEKO svářečka ve starší verzi je polomost (už je mrtvá...šlapala necelé dva měsíce a bum. Shořely i cesty na PCB mezi IGBTčky a obě diody to vzalo taky. Kámoš nasranej, že vyhodil 1450 za hračku....takže já ti nevím). Takže bych řekl, že tahle novjejší bude to samé.
Praktika mám na dílně jen týden....takže jsem jí testoval a popravdě bych se nebál vůbec, že by se hned odporoučela...to jak je postavená dost vypovídá o slušné hodně slušné kvalitě.
To s tou Čínou a ampérami je pravda. Neviem, či to bolo myslené ironicky, ale niekde som sa dočítal, že Čína používa iné miery ako my a že aj jednotka "ampér" má u nich inú hodnotu než tie naše v ISO sústave. Neviem, ale budiž... :-)
Dal som si námahu a pohľadal som zopár testov na uvedený DEKOinvertor. Testovači - od takých, čo zvárovanie ako také im príliš nešlo, až po napr. jedného Rusa, ktorý bol evidentne profizváračom, oblečený vo zváracích montérkach vo zváracom boxe s odsávaním, zrejme v nejakej fabrike. Ten sa mi páčil najviac. Vyskúšal od najtenšej elektródy až po 4-ku, a skonštatoval to isté: "Síce to zvára, ale napr. ak chcete zvárať s prúdom 150 A, museli by ste si na displeji nastaviť hodnotu okolo 500 A". Jednoznačne potvrdil to, čo aj iní testéri - že hodnota na displeji vôbec nezodpovedá realite.
Discover, poraď obchod na toho Praktika, podívam sa tam
to discovera: a kde ten stroj koupím? Koukal jsem na net a snad jen aukro...
Aukro je odpad . Už tě vidím s reklamacemi . Hoď prachy do kanálu a je to jedno .
bobobo má pravdu...už jsem se spálil několikrát a garance ze strany aukra je bídná. Tam jsem už skončil....
Petsem, zahajskej: Zatím jen u naraditechnik.cz ale není vložený jako nová položka na eshopu (bude se přecházet na jiný systém...ten stávající e-shop blbne) koupíš starší verzi (https://www.naraditechnik.cz/svarecky-m … cd-synergy) ale přijde ti už ta nová generace. Petr nebude posílat tu starou verzi. Cenu nechal stejnou jako se starší verzí.
Zatím jí nemá na e-shopu ani samotný výrobce Badek.pl (což je sranda)
Jinak zkoušel jsem klešťákem jestli sedí zobrazovaný proud a ano sedí téměř přesně. Takže chudák 1f rozvod na plný knedlík.
Editoval Discovera (04-04-2021 13:39:50)
Discovera: Ten invertor od Idealu je ok? Jak to zapaluje bazický elektrody?
Mám toho Bwiga, ten má naprázdno 65V a zapálit s tím bazickou je utrpení. Mám teď hromadu svařování venku a bojem s elektrodou ztratím hromadu času.
Díky
Bwiga mam taky pravda zapalení bazicke elelektrody je krapet horsí ale ze by to byl nejaky extra problém.
Problém to není, když je svar horizontálně, někde pěkně v pohodlí dílny. Když je vertikální, u země a lezeš při tom po kolenou, tak to pěkně co ......?