SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Objevil jsem na netu stránky věnované amatérské svářečce, která umí elektrodu, MIG/MAG a TIG. Jedná se o soustrojí elektromotor - alternátor. Stroj je vybaven řídící elektronikou na bázi mikroprocesoru PIC.
Nejprve to autor testoval bez elektromotoru a pro pohon použil motor v zahradním traktůrku. S připojeným MIG podavačem tak vytvořil asi nejbláznivější céóčko pod sluncem:
Druhý (finální) prototyp už vypadá jako svářečka:
Na stránkách je detailně popsán i doma dělaný podavač:
Nechybí ani schéma a popis řídící elektroniky:
To vše najdete na stránkách diy-welder.com
Za pozornmost stojí i další stránky shdesigns.org/Welding autora, kde naleznete i tuto fotografii jeho svářečského pracoviště:
O tohle jsem se již v minulosti zajímal . Napadlo mě řešení a to sehnat alternátor spíše 2kusy silnější, koupit motor z minibiku, kterej se pohybuje okolo 1tis altece oba na vraku 500kč/ks a jen dodělat řídící elektroniku a mít přenosnou svářečku na MMA...
Jen ten čas a volných peněz k realizaci.
nevim nevim jestli by to šlo s motorem z minibiku. Přeci jen tyhle motory jsou do 50cm2 a tedy vykon nebude stačit možna ani na utočeni jednoho většího zatiženýho altiku. Vem si, že centrala která dá sotva 2kW trvale ma 200cm2 motor 5,5k. Navic pokud použiješ z činskyho minib. (replika blata) tak počitej že vkuse poběží par hodin a klekne. Minimalně motokarovej motor Honda co davaj na Vari system atd. a i tak to bude tak tak
Editoval prezident (18-04-2009 22:38:38)
Jo jo. Sice jsem ty stránky ještě neprozkoumal celý, ale hned na úvodní autor o motorech píše: 10HP electric or 12HP gas. HP = Horse Power. Chtěl bych vidět čínskej "minibajk" s motorem o výkonu 12 koní
Pánové psal jsem že by to snad mělo dosahovat výkonů které jsou uvedeny ve hlavním postu? Pravdou je že s tím nemám zkušenosti a hlavně je mi tato mobilní svářečka přebytečná. Ze smyslu nákladů na výrobu by to na druhou stranu byla paráda.
1,6ku elektrodu by zvládla za tím si stojím a na silnější 2,5ku si člověk potáhne "svářečku na baterky" které s pomocí alternátorů dobije.
pěkná svářečka to se hned tak nevidí
Stránky: 1