SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
ja mam bowden zastrceny do vnutra tejto vsuvky - nemohol byt koniec bowdenu zdeformovany?
tie vsuvky su rozne, pre rozne priemery dratu - farebne rozlisene - na 1mm drot je modra
Editoval rcp (09-06-2020 20:49:30)
Já tam mám černou a jak píšeš mám ji také zasunutou dovnitř. Mi to příjde že si to kolega hodně zaříznul
mna upozornili este vo froniuse, ze bowden nemam strihat stipackami, ale odrezat a koniec upravit pilnikom.
stipackami by som vraj zdeformoval koniec bowdenu a posuvajuci sa drat by ho tlacil popred seba......
vím ,že koncovky ,bovdeny rolny jsou označeny barevně ,ale bohužel mezi koncovkou a bowdenem je mezera 30 mm a a od průvlaku k bovdenu je také 10 mm mezera.
U TPS mám eurokoncovku a tam se bovden zašroubuje převlečnou maticí a na druhém konci se odšoubuje průvlak bowdwn se nechá trčet 5 mm a zatlačíse průvlakem a dotáhne
ano uříznout protože při štípání není rovný a nerovně sedí v průvlaku
rcp kolik stojí přechod na TIG kulatý na placatý na MW?
Editoval pavel0065 (09-06-2020 21:15:51)
tak to ho mas naozaj kratky - ja ked povolim tu vsuvku, alebo pruvlak, tak mi bowden vylezie cca 10mm von - takze je tam este mierne stlaceny
49€ - cena za dva konektory od froniusu
Editoval rcp (09-06-2020 21:37:14)
No je to sice nějaký ten pátek ale já mám pocit, že je tam v návodu je 5 mm. Jinak já tam mám černý teflon který tam nechávám i na černý matroš. Dokonce se mi to trochu zapeklo.Tak že to je také jedem z důvodu proč to nejde. Na hliníku to opravdu hajcuje
Dostali jste v setu 2 bowdeny a 2 koncovky 0,8 ,1?
normalne, ked kupujes horak, v krabici nie je bowden, pruvlak ani ta vsuvka - dokupujes si tzv. zakladnu vybavu pre priemer drotu, aky chces pouzivat
v sete so zvaracku som mal okrem reducaku, kostry, hadicky, kladiek aj horak a 1ks zakladnu vybavu (pruvlak, vsuvka, bowden pre 1,0mm drot)
ked chces pouzivat napr. 0,8 - kupujes kladku a zakladnu vybavu
aby to nebolo jednoduche, niektore veci su pouzitelne pre rozne priemery, takze tymto sposobom sa ti doma hromadia
a nakoniec - vsetko sa da kupit aj samostatne (pruvlaky, boedeny, vsuvky, .....)
V seté redučák psaný neni tak jsem ho nevyžadoval
Ale tam psáno základní výbava pro 0.8a1 drát
Dostal jsem jen obě rolny a osazený horák 1 průměrem
Na základě nabídky mě dodá k rolně bowden i koncovku
0.8
Editoval pavel0065 (10-06-2020 08:54:01)
Moze byt, predsa len som ho kupoval viac ako 2 roky naspat - za ten cas sa mohlo vela veci zmenit
Dnes jsem vytáhl krátký bowden a zjistil jsem ,že je na vodníka a ne plynový hořák
Jednak byl krátký ,ale hlavně nebyl zašroubovaný do koncovky ve které je závit pro bowden.
Jelikož mám u TPS euro koncovku tak jsem to nevěděl .
Zase se potvrdilo to ,že na prodejce musí dávat kurvskýho majzla umí dobře kecat ale hlavně jim de jen o peníze
Tak jak to vlastne dopadlo...co je ve finale lepsi? Fronius TransSteel nebo EVM Picomig? Jako nejak se odbocilo od temata... a vysledek zadny
Daj se ty stroje vubec nekde ve Zlinskem kraji odzkouset?
nevím zda se dá říci co je lepší ,protože oba stroje jsou dobré.
moje přiklonění k Froniusu bylo.
-větší výkon zatěžovatel
-mám doma už 3 Froniusy
-lepší hořák MIG
-držák i na 1-2 kg cívky
-lepší hoření obalenou elektrodou (možná jen můj pocit)
-cena v setu 34 700 Selko 33050
-Picomig jsem neměl v rukách ,ale tam je zatěžovatel ještě menší.
-vyzkoušet přímo ve Froniusu nebo v Selku snad u jejich prodejců
Editoval pavel0065 (26-06-2020 18:43:49)
stepanh napsal(a):
Daj se ty stroje vubec nekde ve Zlinskem kraji odzkouset?
V Ostravě má EWM zastoupení, určitě by vyšli vstříc s ukázkou Picomiga.
https://www.ewm-group.com/cs/kontakt/st … trava.html
U Froniusu dojdeš a můžeš také svařovat. Je třeba se domluvit.
Zdravím , pořídil jsem transteel 2700 s hořákem MTB 320i a byl mě dodán s bowdenem na průměr drátu 1 mm , budu používat drát 0.8 mm. Dle technika větší bowden nevadí , že prý to ničenu nevadí. Máte s tím někdo zkušenost ?Kladky a průvlak budu mít správné - 0.8 mm.
Děkuji za odpověd.
Editoval tiger (14-09-2021 22:33:03)
Nevadí, bovdeny se dělaj pro nějaká rozpětí průměru drátů.