SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
Nejste přihlášen(a)
Koupil jsem výfukovou trubku 50x1.5 v mototechně na pokusy, je stříbřitě lesklá podélně svařovaná, ale nevím co je to za materiál ovšem ohýbá 1A. Při svařování tigem je lázeň taková po okrajích načernalá skrátka na svařování se mi zdá mnohem lepší klasická bezešvá E235+N ale ta zase tak dobře neohýbá. Vypadá to jako by měla v sobě nějakej zinek nebo chrom nebo kdoví co, ta svarová lázeň se mi moc nelíbila přesto že by svařitelná být měla.
Já bych řekl, že je pocínovaná, jak víceméně celé nové potrubí...
Výfukové potrubí je pohliníkované, nebo někdy pokovené jinými kovy. Když svařuji výfuky COčkem, tak to pořádně obrousím, ale i přesto některé trubky zlobí. No ale COčko není tak háklivé na čistotu.
Niededy je čisto hliníkový ale môže byť aj zinkovo hliníkový povlak.
Má to takovou cínovou barvu, zkoušel jsem na kousku pájet pomocí kalafůny a cínu ale nechytalo se to ani trošku
On to může být také nějaký nerez na výfuky, cínování a zinkování je na výfuky nanic, to se při běžném provozu spálí. Výfuky se hliníkují.
tak tak bude to sopovane hlinikom
To by vypadalo jinak.
ne hliník to nebude, ta trubka je jak guma pěkně ohýbá, svařitelná je ale připomíná to snat ten nerez, uvidíme ještě jsem nezkončil ještě ji budu testovat.